Τζιχαντιστές εκπαιδεύονται και γυρίζουν στην Ευρώπη - Μεγάλο το κενό ασφαλείας!!!

Σε άκρως επικύνδυνη περιοχή θα μετατραπεί η Ευρώπη για τους ίδιους της τους κατοίκους. Ο λόγος; Ηεπιστροφή των φανατικών τζιχαντιστών που έχουν υπηκοότητες κρατών μελών της Ευρώπης.Ξεπερνούν τους 2.000 οι ξένοι μαχητές τζιχαντιστές που βρίσκονται στο πλευρό του ISIS στην Συρία καιτο Ιράκ. Εκπαιδεύονται και επιστρέφουν στην Ευρώπη για να δημιουργήσουν "πυρήνες" τρομοκρατίας στην καρδιά της Ευρώπης.
 
Ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail έρχεται να φωτίσει μία άλλη πλευρά των τζιχαντιστών... Στον απόηχο του βίντεο που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και δείχνει τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου από τον "τζιχαντιστή με την βρετανική προφορά", στοιχεία σχετικα με τη δράση και την εκπαίδευσή τους, συγκλονίζουν.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μαχητές στο πλευρό του ISIS σε Συρία και Ιράκ που κατάγονται απ΄οτην Ευρώπη, ξεπερνούν τους 2.000, ενώ οι 500 από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Βρετανοί.Κάνοντας μάλιστα μία σύγκριση με τους μουσουλμάνους που επιλέγουν να καταταγούν στο βρετανικό στρατό, εκείνοι που επιλέγουν τη τζιχάντ είναι κατά πολύ περισσότεροι.
 
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι Βρετανοί, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, που επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό του ISIS και να δώσουν τη ζωή τους στη τζιχάντ, μεταβαίνουν "ομαδικά" από τις χώρες καταγωγής τους με προορισμό την Κωσνταντινούπολη. Από εκεί, με λεωφορείο, τους μεταφέρουν στη Συρία. 
 
Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει σάλος στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικρίνουν την απουσία του συντεταγμένου κράτους, και επισημαίνουν τα "κενά ασφαλείας" που έχουν προκύψει από την αθρόα "μετανάστευση" των Ευρωπαίων τζιχαντιστών.
 
Όπως αναφέρει μάλιστα κυβερνητική πηγή, από την αρχή του 2014 έως σήμερα, έχουν κατασχεθεί μόνο 23 διαβατήρια, σε μία προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να αποτρέψει τους πιθανούς συμπαθούντες να ταξιδεύουν στην εμπόλεμη ζώνη.
 
Όπως σημειώνουν πηγές από τις αρμόδιες Αρχές, από τους 500 τουλάχιστον Βρετανούς που βρέθηκαν στο πλευρό του ISIS και συμμετέχουν με τον τρόπο τους στη τζιχάντ, οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς, αφού έχουν εκπαιδευτεί και ποτιστεί με το μίσος, επέστρεψαν στην καρδιά της Ευρώπης, συστήνοντας ενδεχομένως και θύλακες τρομοκρατίας σε πρωτεύουσες της Ευρώπης.
 
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η βρετανική και η ιρλανδική κυβέρνηση έχουν έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση όσους έχουν επιστρέψει από τις εμπόλεμες περιοχές, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο, όσοι από τους εκπαιδευμένους τζιχαντιστές επιστρέφουν, να επιλέγουν διαφορετικό δρομολόγιο για να καταλήξουν στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, χωρίς να έχουν αφήσει ίχνη από το "σκοτεινό" τους παρελθόν.
 
Η δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου James Foley από τον αποκαλούμενο «John» – μέλος μίας συμμορίας Βρετανών τζιχαντιστών γνωστή ως «τα σκαθάρια» (the Beatles)- έχει εγείρει φόβους στη Βρετανία ότι τα πεδία θανάτου της Συρίας και του Ιράκ κυριαρχούνται από Βρετανούς εξτρεμιστικές, έτοιμους να επιστρέψουν στην Ευρώπη να συνεχίσουν το έργο τους...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια