Το χρυσό θησαυρό της Κριμαίας ζητάνε οι Ουκρανοί! [εικόνες]

Ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη από την έναρξη του πολέμου της Ουκρανίας κατά των ροσώφωνων με επίκεντρο τον θησαυρό των αρχαίων Σκυθών, που έχουν ανακαλυφθεί σε ανασκαφές στην Κριμαία.
 
Πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία τα Μουσεία της Κριμαίας έστειλαν τους θησαυρούς τους με τα αρχαία πολύτιμα αντικείμενα στην Ολλανδία προκειμένου να γίνει η έκθεση «Κριμαία: Ο χρυσός και τα μυστήρια της Μαύρης Θάλασσας».
 
Πρόκειται για 500 χρυσά αντικείμενα και και χρυσαφικά απαράμιλλης τέχνης που βρίσκονται στο Άμστερνταμ και πρέπει να επαναπατριστούν στην Κριμαία.
 
Όμως το Κίεβο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και ζητά τα πολύτιμα αντικείμενα να επιστραφούν στην Ουκρανία.
 
Όμως οι αρχές της Κριμαίας αντιτείνουν ότι τα χρυσά αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στην Κριμαία, έφυγαν από τα μουσεία της Κριμαίας και άρα πρέπει να επιστραφούν στην Κριμαία.
 
Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι τον Σεπτέμβριο για να αποφασίσουν που θα τα στείλουν.
 
Όμως χθες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Σβετλάνα Φορμένκο απείλησε την Ολλανδία ότι αν δεν επιστραφούν έως τον Οκτώβριο τα αρχαία αντικείμενα στην χώρα της, θα θεωρήσει ότι έχουν εξαχθεί παράνομα από την χώρα της και θα πάει στα Διεθνή Δικαστήρια.
skithes 1
skithes 2
skithes 3
skithes 4
skithes 5
Οι Ουκρανοί απαιτούν τον χρυσό θησαυρό της Κριμαίας (φωτογραφίες)
skithes 6
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια