Ξεσηκώνονται οι Ισπανοί παραγωγοί για την καταστροφική αντιρωσική πολιτική της Ε.Ε.!!!

Την οργή των Ισπανών παραγωγών προκαλεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία. Την χαρακτηρίζουν άθλια και καταστροφική για τα συμφέροντα τους και τα συμφέροντα της χώρας τους και καλούν την κυβέρνηση της Μαδρίτης να διαχωρίσει τη στάση της και να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.
Το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από την Ε.Ε., ως αντίποινα στις κυρώσεις που έχει υποστεί η Μόσχα, προκαλεί ήδη τις σφοδρές αντιδράσεις παραγωγών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, αναγκαζόμενοι να πετάξουν ολόκληρες σοδειές ροδάκινων, νεκταρινιών και άλλων προιόντων που προορίζονταν για τη Ρωσία.
Και δεν είναι οι μόνοι. Σε πολλές χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι αγρότες έχουν υποστεί καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες αν η Μόσχα αποφασίσει να παρατείνει την απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προιόντων αντικαθιστώντας τες με εισαγωγές από άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία.
Στην ισπανική πόλη Lleida οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της εγκληματικής πολιτικής της Ε.Ε. με στόχο τη Ρωσία, πέταξαν τόνους αγροτικών προιόντων σε πλατείες και έκαψαν σημαίες της Ε.Ε. Το ίδιο συνέβη και στη Γρανάδα.
Το ρωσικό εμπάργκο έχει προκαλέσει καταστροφή στα αγροτικά προιόντα της Ισπανίας, καθώς οι τιμές «γκρεμίστηκαν» και οι παραγωγοί δεν αντέχουν να τα διοχετεύσουν στην εσωτερική αγορά λόγω των ασύμφορα χαμηλών τιμών.

«Οι παραγωγοί δεν μπορούν να πουλήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους. Προχωρούν στη συγκομιδή ροδάκινων, νεκταρινιών, δαμάσκηνων και πολλών άλλων προιόντων και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Για εμάς αυτό είναι μία καταστροφή», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης των αγροτών της Ανδαλουσίας Α. Rodriguez.
Καυτηριάζει επίσης τη δήθεν αποζημίωση που θα προσφέρει η Ε.Ε. για τη μη πώληση των προιόντων που προορίζονταν για την ρωσική αγορά. «Πρόκειται για μία εξαπάτηση. Οι αγρότες λαμβάνουν ένα κομμάτι ψωμί ως αποζημίωση ενώ έχουν χάσει περιουσίες ολόκληρες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή», είπε.
Οι αγρότες της Ισπανίας καλούν την κυβέρνηση της χώρας τους να διαχωρίσει τη θέση της από την εγκληματική αντιρωσική πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ε. και προειδοποιούν με γενικευμένες κινητοποιήσεις.
Οι συνέπειες για τις αγροτικές παραγωγές θα είναι πολύ μεγαλύτερες αν συνεχιστεί το ρωσικό εμπάργκο στα προερχόμενα από την Ε.Ε. προιόντα.
Ειδικά χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα που βασίζονται στον πρωτογενή τομέα τόσο για την επιβίωση τους όσο και για την οικονομική τους ανάκαμψη θα υποστούν τεράστιο πλήγμα από την πολιτική των «ανεγκέφαλων» των Βρυξελλών και όχι μόνο.
Και τι να λέμε για την Ισπανία και την Ελλάδα που έχουν καταρρεύσει οικονομικά όταν αρχίζει να «γονατίζει» από το ρωσικό εμπάργκο η ατμομηχανή της Ευρώπης, η Γερμανία. Και ο χειμώνας… αργεί ακόμη.
Στην Ελλάδα, μετά τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τις φράουλες ακολουθούν το λάδι και οι ελιές, όπως τα και τα ψάρια, όπου μεγάλες ποσότητες εξάγονται στη Ρωσία, και οι ζημιές θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Δεν συζητάμε βέβαια για τον τουρισμό.
Αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική απέναντι στη Ρωσία, με τον Ε. Βενιζέλο να εκτοξεύσει αντιρωσικές κορώνες, οι ακυρώσεις Ρώσων τουριστών θα είναι παρωνυχίδα σε αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια