Τουρκία: Η χώρα-πέρασμα προς τη "τζιχάντ" [εικόνες]

Ένα μεγάλο πέρασμα, στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας είναι η πύλη που οδηγεί χιλιάδες ευρωπαίους από την καρδιά της Ευρώπης, στον πόλεμο των ακραίων ισλαμιστών εναντίων των "άπιστων". Και ένω όλοι γνωρίζουν το ρόλο της Τουρκίας κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν ενδιαφέρεται να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο του τρόμου που σπαίρνουν οι ορδές των ισλαμιστών.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, πρόκειται για μία "εύκολη" επιχείρηση. Όταν κάποιος φτάσει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα, τότε μπορεί με περίπου 10 δολάρια να εξαγοράσει ακόμη και τη σιωπή των στρατιωτών που φυλούν τα σύνορα.
 
Μπορεί οι ευρωπαίοι που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών να είναι μερικές χιλιάδες, οι μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών θεωρούν ότι πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ και μάχονται ήδη στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, την ίδια διαδρομή ακολουθούν και οι ευρωπαίοι που εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα των τζιχαντιστών, και επιστρέφουν στην Ευρώπη, όντας ποτισμένοι με μίσος και έτοιμοι να σπείρουν τον τρόμο στη Δύση.
 
Αφού βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην τουρκική πόλη Reyhanli, στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν κατάλυμα στα τοπικά ξενοδοχεία, και εξοπλίζονται κατάλληλα. Ρούχα παραλλαγής, σε βιτρίνες, και οπλισμός, η αγοραπωλησία γίνεται κάτω από τη μύτη των Αρχών, είναι η καθημερινότητα στην πόλη Reyhanli.
 
Μετά από μία διανυκτέρευση σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έρχονται σε επαφή μέσω τηλεφώνου ή email με τον "σύνδεσμο". Μέσα σε 48 ώρες έχουν έρθει σε επαφή, και ο "σύνδεσμος"-οδηγός, οδηγεί τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές, σε ομάδες των 20 ατόμων, στα σύνορα.
 
Με ποσό που δεν ξεπερνάει τα 10 δολάρια "το κεφάλι", οι στρατιώτες είναι πρόθυμοι να κάνουν τα στραβά μάτια, και το πέρασμα στη γή της τζιχάντ είναι γεγονός.
Ένα από τα περάσματα στη Συρία - φωτό Daily Mail
Ένα από τα περάσματα στη Συρία - φωτό Daily Mail
Εδώ μπορεί να βρει κανείς ότι χρειάζεται. Από φόρμες παραλλαγής μέχρι... όπλα - φωτό Daily Mail
Το στρατιωτικό περίπολο κάνει τα... στραβά μάτια - φωτό Daily Mail
Ένα από τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές - φωτό Daily Mail
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια