Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομεάς -Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομεάς -Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.
Ετσι, σήμερα θα υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Μετ’ εμποδίων θα γίνονται σήμερα οι μετακινήσεις εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα:
Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ. έως τις 21.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 4.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια.
Οι συρμοί του Μετρό θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό. Οι συρμοί του Τραμ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ έως τις 17.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 5.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Θα ακινητοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Δεμένα τα πλοία - Ακυρώσεις πτήσεων
Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 12.01 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.
Πρόβλημα θα δημιουργηθεί και στις πτήσεις, καθώς 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες δρομολόγια. Ηδη η Aegean ακύρωσε  97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού, ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.
Πού έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί την Πέμπτη στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 10.30.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας