Έκτατο - Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος ή στα παραπλέοντα πλοία!!!

Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος ή στα παραπλέοντα πλοία
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, εκτός από τους 86 Έλληνες διασωθέντες που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν, υπάρχουν άλλοι 95 άνθρωποι που έχουν σωθεί.
 
Οι 81 βρίσκονται στο πλοίο Saint Giorgio και άλλοι 14 στο Duran de la Pena, τα οποία είχαν σπεύσει στην περιοχή όπου βρισκόταν το Normal Atlantic τη στιγμή της φωτιάς για να βοηθήσουν τους επιβάτες του.
 
Από τους Έλληνες επιβάτες του πλοίου που θεωρούνταν αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τους έχουν ήδη επικοινωνήσει και ενημερώσει πως είναι καλά οι: Γιώργος Μάρκος, Κώστας Γιαπλές, ο κ. Τουτούνας, ο κ. Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Αντωνάκης και ο κ. Κεραμάς, ενώ έχουν βρεθεί και οι τέσσερις οδηγού της εταιρίας Σαλαμίς, όμως τα ονόματά τους όμως δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.
 
«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.
 
Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στις 13:20 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται στο Norman Atlantic από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.
 
Ο άτυχος 57χρονος είχε γεννηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1957 στο Μελίκι Ημαθίας. 
 
"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε κάποιος άνθρωπος να μη βρίσκεται αβοήθητος κάπου, γι΄ αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή", δήλωσε κατά την ενημέρωση, που είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
 
Πρόσθεσε πως διάθεση της Πολιτείας είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο.
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμη πως στόχος είναι ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες που επέβαιναν πάνω στο πλοίο. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια