ΕΣΥ Μ@Λ@… ΕΛΛΗΝΑ ΖΗΣΕ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ !!!


cebcceb5cf81cebaceb5cebbΕλάχιστος μισθός στη Γερμανία… 1.473 ευρώ


Εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες θα δουν τις απολαβές τους να αυξάνονται από τις αρχές της νέας χρονιάς.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν τον ήθελε, φοβόταν αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση και ούτως η άλλως δεν επιθυμούσε ρήξη με μία βαθιά ριζωμένη παράδοση «ουδετερότητας» της δημόσιας αρχής όσον αφορά τις μισθολογικές σχέσεις.

Στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης όμως, και μπροστά στον αυξανόμενο όγκο των γερμανών χαμηλόμισθων, οι Σοσιαλδημοκράτες εταίροι της στον μεγάλο συνασπισμό την ανάγκασαν να συμφωνήσει.

Οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013 στη Γερμανία ήταν σκληρές. Κάποιοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν. Αλλά ο ελάχιστος μισθός φθάνει στη Γερμανία μαζί με τον νέο χρόνο.

Η 23χρονη Τζέσικα Αρεντ, πωλήτρια σε αρτοποιείο στη Βερολίνο, είναι μία από τους 3,7 εκατομμύρια Γερμανούς που θα δουν σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τις απολαβές τους να αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου. Αμείβεται σήμερα με 7,5 ευρώ μεικτά, την ώρα. Σε δύο ημέρες το ωρομίσθιό της θα αναπροσαρμοστεί στα 8,5 ευρώ μεικτά. Κατανοητή λοιπόν η χαρά της: «Θα μπορέσω να προσφέρω λίγο στον εαυτό μου λίγο περισσότερα πράγματα», λέει η ίδια.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Σχόλια