Παρασκευή ή Σάββατο αναμένεται η ανακοίνωση για το νέο κόμμα Παπανδρέου!!!

Τελικά δεν ανακοινώθηκε σήμερα η ίδρυση του νέου κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν επείσθη από τις εκκλήσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μη διασπάσει το κόμμα που δημιούργησε ο πατέρας του και απλώς μεταφέρεται για δυο - τρεις μέρες η γέννηση του νέου κόμματος.
 
Οι ανακοινώσεις αναμένονται για Παρασκευή ή Σάββατο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
 
Χθες, οι Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Πετσάλνικος υπήρξαν κατηγορηματικοί ως προς την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, περιγράφοντας, περισσότερο ή λιγότερο ειρωνικά, το ΠΑΣΟΚ ως ένα σχηματισμό ο οποίος δεν μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Μωραΐτης, μάλιστα, άφησε αιχμές εναντίον των στελεχών που προσπαθούν να μεσολαβήσουν ή καλούν δημοσίως τον κ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.
 
«Δεν είναι κοινή η στόχευση των στελεχών που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
 
«Ακούμε να μας λένε για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αυτοί που δεν το ψήφισαν και το απαξίωσαν. Μιλούν για διάσπαση αυτοί που ντρέπονταν να βγουν στην ελληνική κοινωνία και να υπερασπιστούν το ΠΑΣΟΚ και σε μια εκλογική μάχη πριν από έξι μήνες να βγουν με αυτό μπροστά. Εγώ δεν ντράπηκα ποτέ για το κόμμα μου». Ο κ. Μωραΐτης πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να εκφράσει τον μεγάλο χώρο της δημοκρατικής παράταξης».
 
Ο κ. Πεταλωτής απηύθυνε πρόσκληση προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξουν το σημερινό κόμμα, λέγοντας ότι ουδείς εγγυάται διαδικασίες συνεδρίου, ενώ το κόμμα έχει υποστεί «οβιδιακές μεταμορφώσεις, από ΠΑΣΟΚ σε “Ελιά” και από “Ελιά” σε Δημοκρατική Παράταξη και ξανά σε ΠΑΣΟΚ».
 
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος εκτίμησε ότι η δημιουργία νέου φορέα έρχεται ως ανάγκη να καλύψει το «ουσιαστικό κενό» που υπάρχει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ αρνήθηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διασπά το ΠΑΣΟΚ. «Διάσπαση γίνεται όταν υπάρχει κάτι ζωντανό, κάτι δυναμικό, κάτι που έχει αντιστοιχία με την κοινωνία την ίδια», επισήμανε.
 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από το μετεκλογικό συνέδριο που προτείνει ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το τι θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός, απάντησε: «Το τι θα κάνει, τι θα ανακοινώσει και πότε ο κ. Παπανδρέου, δεν είμαι σε θέση να το πω εγώ».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια