ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ…

Οι κάτοικοι της περιοχής Γενί Μαχαλέ του χωριού Κουρτσάμ-επαρχίας Γκεντίζ-νομού Κιουτάχειας, δήλωσαν πως 11 χρόνια τώρα περιμένουν να τους συνδέσουν στο ρεύμα.
Οι κάτοικοι της συνοικίας λένε πως παρά το ότι τα σπίτια τους είναι με τίτλους και παρά τις αλλεπάλληλες προσφυγές τους στους αρμόδιους, δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν ένα αποτέλεσμα και ζητάνε τερματισθεί το πρόβλημα τους.
Η περιοχή Γενί Μαχαλλέ με τα 13 σπίτια και τους 35 κατοίκους που ασχολούνται με γεωργία και την κτηνοτροφία βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από το χωριό Κουρτσάμ και από το 2003 που στήθηκε έως σήμερα δεν έχει ρεύμα. Οι χωρικοί περνάνε τα βράδια υπό το φώς της γκαζόλαμπας συζητώντας. Μαζί με τα σχέδια για το πόσιμο νερό και τον δρόμο που ολοκληρώθηκαν χρόνια πριν, τραβήχτηκε και γραμμή ρεύματος. Το ρεύμα έφτασε μέχρι σε απόσταση 50 μέτρα από τα σπίτια τους, αλλά χρησιμοποιείται μόνο από την εταιρία ύδρευσης.  Οι κάτοικοι λένε πως παρά το ότι ο μετασχηματιστής απέχει μόνο 50 μέτρα από το σπίτι τους, καμιά από τις προσπάθειες που έκαναν μέχρι σήμερα δεν απέφερε αποτέλεσμα.Ο 48χρονος Αχμέτ Τσελίκ λέει πως ενώ μπαίνουμε στο 2015 είναι ακόμη καταδικασμένοι να ζούνε με την γκαζόλαμπα.
…………..
…………..
DHA  25/12/2014
http://tourkikanea.gr

Σχόλια