Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΕΝ είναι και τόσο «αθώο»!! – Ποια ΦΡΙΚΤΗ ιστορία κρύβεται πίσω από το παιδικό τραγούδι «Ήταν ένα μικρό καράβι»;;;

diaforetiko.gr : 0a08bf2b4030516a6d4a6852d377df43 600x405 ΔΕΝ είναι και τόσο «αθώο»!!   Ποια ΦΡΙΚΤΗ ιστορία κρύβεται πίσω από το παιδικό τραγούδι «Ήταν ένα μικρό καράβι»;;; Όλοι θυμόμαστε και έχουμε τραγουδήσει το «ήτανε ένα μικρό καράβι». Λίγοι έχουν αναρωτηθεί όμως ότι ο στίχος «να δούμε ποιος, ποιος ποιος θα φαγωθεί» ανάγεται σε μια πραγματική, φριχτή ιστορία του 19ου αιώνα.
Το γνωστό παιδικό άσμα, είναι αντιγραφή από το γαλλικό ομώνυμο τραγούδι («Il était un petit navire»), το οποίο παραπέμπει στην τραγική ιστορία της φρεγάτας «Μέδουσα», που ναυάγησε στις 2 Ιουλίου του 1816 στα ανοιχτά της Μαυριτανίας και οι επιζώντες έκαναν… πράξη το συγκεκριμένο αθώο φαινομενικά, στίχο. Επί αρκετές ημέρες, σε μία αυτοσχέδια σχεδία, θαλασσοπνίγονταν στην κυριολεξία, ενώ όταν «σώθηκαν όλες οι τροφές», παρατηρήθηκαν φαινόμενα κανιβαλισμού.
Τελικά από τους 400 ναυτικούς (που θα εποικούσαν τη Σενεγάλη), οι 10 που επέζησαν στα ανοιχτά των αφρικανικών ακτών, είχαν να διηγηθούν φριχτές ιστορίες για τον κλήρο που έριχναν για να δούνε ποιος, ποιος ποιος θα φαγωθεί…
Οε οε, οε οεεεε…..

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη