ΕΡΕΥΝΑ: Η αλήθεια για την τοξικότητα των τροφίμων χωρίς γλουτένη και την κοιλιοκάκη

"Αυτό που είναι τροφή για έναν άνθρωπο μπορεί να είναι ισχυρό δηλητήριο για κάποιον άλλον.
"-Λουκρήτιος
Σήμερα, ακόμη και τα μικρότερα παντοπωλεία σε ολόκληρη την Αμερική έχουν αρχίσει να πουλάν τρόφιμα χωρίς γλουτένη για  ένα "υγιεινό τρόπο ζωής» στα  τμήματα, δίπλα στο πράσινο τσάι.Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη βρίσκονται  παντού και είναι πλέον συνώνυμα με τη διαβίωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ... ακόμη και για άτομα χωρίς κοιλιοκάκη.Αλλά είναι τα τρόφιμα χωρίς χωρίς γλουτένη πραγματικά υγιή; Θα  κάνουν την  Κοιλιοκάκη μια μακρινή ανάμνηση;Αυτό που μπορώ να σας πώ είναι όχι, δεν θα την κάνουν ... και  υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε.Η δίαιτα χωρίς  γλουτένη είναι η λάθος συνταγή για την Κοιλιοκάκη.Στο τελευταίο μέρος αυτής της σειράς ,


σας έδειξα ότι η διατροφή χωρίς γλουτένη δεν είναι αρκετή για τη θεραπεία των ασθενών  με κοιλιοκάκη και όποιος την χρησιμοποιεί ως μοναδική  θεραπεία βρίσκεται  σε κίνδυνο να πεθάνει πιο γρήγορα από ό, τι θα έπρεπε.


Η απόδειξη είναι ότι οι  φλεγμονές μεγαλώνουν, η βιταμινική ανεπάρκεια προχωράει, το σύνδρομο διαρρέοντος  εντέρου επιμένει, παρόλο την   δίαιτα χωρίς γλουτένη , η οποία οδηγεί σε ένα πράγμα: την μη θεραπεία της κοιλιοκάκης ...Αλλά τι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι λάθος με μια δίαιτα χωρίς γλουτένη; Δεν προκαλεί η γλουτένη την Κοιλιοκάκη;Ναι, η γλουτένη προκαλεί την κοιλιοκάκη


και πρέπει στην πραγματικότητα να εξαλειφθεί  για τη θεραπεία της κοιλιοκάκης ..., η έρευνα δείχνει ότι ακόμη και μια μικρή  έκθεση στη γλουτένη ενεργοποιεί ένα 70% αύξηση της εντερικής διαπερατότητας του εντέρου και μια ένταση της φλεγμονή για 6-μήνες [1] .Αλλά υπάρχει ένας κατάλογος από άλλα τρόφιμα που οδηγούν σε  φλεγμονή και διατηρούν το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου. Μην με παρεξηγείτε, η γλουτένη είναι  όντως ο χειρότερος ένοχος. Αλλά τo έντερο ενός που πάσχει από  κοιλιοκάκη έχει υποστεί  σοβαρή ζημιά και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε φτωχές διατροφικές επιλογές. Αν δεν αφαιρέσετε τις «άλλες διαιτητικές  τροφές που πυροδοτούν " και που συμβάλλουν στην ασθένεια, θα καταλήξετε άρρωστος και τσαντισμένος όπως  ήμουν εγώ. Η διατροφή χωρίς γλουτένη δεν είναι αρκετή ... και εδώ είναι  ο λόγος.Οι τροφές χωρίς γλουτένη είναι συνήθως τοξικές.Η βιβλιογραφία σχετικά με την κοιλιοκάκη μας λέει ότι η κατανάλωση τροφών χωρίς γλουτένη είναι μια υγιεινή επιλογή τρόπου ζωής και ο γιατρός συνήθως θα εξηγήσει στους νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς  οτι είναι ο μόνος τρόπος για τη θεραπεία της κοιλιοκάκης. Αλλά το σχέδιο θεραπείας συμβαδίζει με  την ίδια συμβατική «σοφία» που δημιούργησε την τρέχουσα τυπική αμερικανική διατροφή (SAD) Standard American Diet .Αυτό είναι το πρόβλημα: η τυπική δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι χτισμένη στην ίδια βάση με την SAD ... και οι δύο είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ιδιαίτερα επεξεργασμένη διατροφή που αποτελείται από τοξικά τρόφιμα.Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι η εξάρτηση από τα επεξεργασμένα τρόφιμα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και είναι πλούσια σε τοξίνες.Η τυπική δίαιτα χωρίς γλουτένη περιέχει συνήθως 4 συγκεκριμένες τοξίνες τροφίμων που συμβάλλουν στο διαρρέον έντερο, στην φλεγμονή, και στην αβιταμίνωση:Σπόροι δημητριακών (όπως το καλαμπόκι, το ρύζι, και η βρώμη)

Σόγια (γάλα σόγιας, πρωτεΐνη σόγιας, αλεύρι σόγιας, κ.λπ.)

Βιομηχανικά σπορέλαια (κανόλα, έλαιο ελαιοκράμβης, έλαιο κάρθαμου, και ηλιέλαιο)

Ζάχαρη (ιδιαίτερα υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού και ζάχαρη)

Παρά το γεγονός ότι η χειρότερη τοξίνη τροφίμων, η  γλουτένη, αφαιρείται - η διατροφή χωρίς γλουτένη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους άλλους τέσσερις παράγοντες που προκαλούν τις σύγχρονες ασθένειες και  είναι μια διατροφή που "μοιάζει " πολύ με την τυπική αμερικανική διατροφή. Στην πραγματικότητα, πολλοί τύποι ζυμαρικών χωρίς γλουτένη και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα φορτώνονται με υψηλότερες συγκεντρώσεις αυτών των 4 τοξικών τροφίμων από ότι τα αντίστοιχά αρχικά τους.Τα χωρίς γλουτένη δημητριακά διεξάγουν πόλεμο μέσα στο  έντερο σας.


Στο " πώς η γλουτένη προκαλεί Κοιλιοκάκη το εξήγησα


ότι ο κύριος λόγος που δεν τρώμε το σιτάρι και άλλα σιτηρά που περιέχουν γλουτένη είναι ότι περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλιαδίνη, η οποία είναι μια προλαμίνη που αυξάνει την παραγωγή ζονουλίνης, προκαλώντας διαρροή του εντέρου και  φλεγμονή.

Και  θυμάστε, όταν είπα ότι τα φυτά μεταφέρουν όπλα μαζικής καταστροφής;Δεν είναι αστείο ... τα φυτά ανησυχούν για την επιβίωσή τους, όπως ακριβώς και εμείς. Δεν θέλουν να πεθάνουν, και αυτός είναι ο λόγος που έχουν μηχανισμούς άμυνας για την προστασία τους, όπως τα τοξικά αντιθρεπτικά  και οι πρωτεΐνες που  πρέπει να  αποτρέπουν  κάθε ζωντανό ον από την κατανάλωση τους.Τα περισσότερα δημητριακά περιέχουν μια τοξική πρωτεΐνη που ονομάζεται "προλαμίνη", σκληρή πρωτεΐνη που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν.   Η έρευνα είναι πολύ σαφής: δεν είμαστε εξοπλισμένοι για να "χωνέψουμε" ή να σπάσουμε τις προλαμίνες σε αρκετά μικρά κομμάτια, ώστε να απορροφήσουμε οποιαδήποτε από τα θρεπτικά συστατικά τους.[2]Οι τοξικές  προλαμίνες παρέχουν στο φυτό ένα μηχανισμό προστασίας για την επιβίωσή του (δεδομένου ότι δεν μπορεί να σηκωθεί και να τρέξει μακριά). Αυτές οι πρωτεΐνες προκαλούν ερεθισμό του βλεννογόνου του εντέρου και κρύβονται  στο εντερικό τοίχωμα των  ανθρώπων  και των  ζώων που τις τρώνε.Η γλιαδίνη είναι η προλαμίνη στο σιτάρι, αλλά και τα άλλα δημητριακά τα συνήθη στην δίαιτα χωρίς γλουτένη έχουν παρόμοιες πρωτεΐνες που προκαλούν επίσης προβλήματα:Η ζεϊνη, η προλαμίνη στο καλαμπόκι, έχει δειχθεί να είναι προβληματική για την κοιλιοκάκη [ 3 ]

Η αβενίνη, η προλαμίνη στη βρώμη, ενεργοποιεί μια ισχυρή φλεγμονώδη αντίδραση [4]

Η ορζενίνη, η προλαμίνη στο καφέ ρύζι, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο έντερο των παιδιών [5]

Οι προλαμίνες είναι ο βαρύς οπλισμός άμυνας του φυτού υπερασπίζοντας το από το να φαγωθεί... αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μέρος αυτών των δημητριακών που προκαλούν προβλήματα. Περιέχουν ένα άλλο μυστικό όπλο εξίσου ισχυρό ...Οι λεκτίνες των δημητριακών φυτών χωρίς γλουτένη είναι πολύ τοξικέςΑν οι προλαμίνες είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής, τότε οι φυτικές λεκτίνες είναι οι ειδικές επιλεκτικές εξ ου και το όνομα τους ( από το λατινικό legere που σημαίνει συλλογή ή επιλογή ) δυνάμεις των φυτών και εκτελούν μεμονωμένες αποστολές αυτοκτονίας εναντίον του βλεννογόνου του εντέρου σας. Αυτές οι  τοξικές γλυκο πρωτεΐνες δεν πέπτονται ούτε και αυτές και  συγκολλούνται με τα κύτταρα του τοιχώματος του εντέρου (εντεροκύτταρα) και τα εμποδίζουν από την ολοκλήρωση των συνηθισμένων διαδικασίων επούλωσης τους (προκαλώντας τον θάνατο τους). Όχι μόνο αυτό, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τρυπούν το εντερικό τοίχωμα και προκαλούν  διαρροή του εντέρου ... και μπορούν να να προκαλέσουν φλεγμονή [6] .Αυτοί οι λεγόμενοι «υγιείς, χωρίς γλουτένη σπόροι" προκαλούν  πόλεμο στο εσωτερικό του εντέρου σας , επειδή δεν θέλουν να φαγωθούν,... όπως ακριβώς και η γλουτένη. Και μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει για το πώς αυτά τα δημητριακά προώθουν το διαρρέον έντερο και την φλεγμονή ...Αλλά  θυμάστε νωρίτερα, όταν επισήμανα ότι μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης δεν θεραπεύει την κοιλιοκάκη, ούτε και την  φλεγμονή, αλλά δημιουργεί και διατροφικές ανεπάρκειες ;Οι φυτάτες κλέβουν  τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.Οι φυτάτες δεν χρησιμοποιούνται  για την άμυνα των φυτών – αλλά είναι για την αυτο-γονιμοποίηση των φυτών. Είναι ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν στα φυτά   τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που χρειάζονται  για να διατηρηθούν ζωντανά.Όταν τα τρώμε, δεσμεύουν τα μεταλλικά ιόντα μέσα μας, έτσι ώστε μειώνουν την βιοδιαθεσιμότητα των κρίσιμων μέταλλων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο [7] . Όχι μόνο αυτό, αλλά αναστέλλουν  και τα ένζυμα που χρειαζόμαστε για  να αφομοιώσουμε  σωστά τα τρόφιμα και να απορροφήσουμε τα  θρεπτικά συστατικά από αυτά.Κλέβουν τα μεταλλικά στοιχεία που χρειαζόμαστε και στη συνέχεια, μας αφαιρούν και την δυνατότητα να εξάγουμε τα  σωστά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώμε.Μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά  μπορεί επίσης να μειώσει την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται την βιταμίνης D [ 8 ], και τα χαμηλά επίπεδα της  βιταμίνης D συνδέονται με το διαρρέον έντερο[9] . ( Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι χρειάζεστε δημητριακά  για να είστε υγιείς, διαβάστε αυτό το άρθρο).


Αυτές οι τοξικές επιθέσεις αν τις βάλουμε μαζύ... αρχίζουν να ζωγραφίζουν την εικόνα ότι η διατροφή χωρίς γλουτένη δεν λειτουργεί. Ακόμα η κινόα , μια συχνή βάση της της «υγιούς» δίαιτας ελεύθερης γλουτένης, περιέχει μεγάλες ποσότητες σαπωνίνες. Οι Σαπωνίνες είναι μια άλλη χημική άμυνα των φυτών που βλάπτει σοβαρά το τοίχωμα του εντέρου και προκαλεί διαρρέον έντερο[10] .Η σόγια διαταράσσει τις ορμόνες και τον θυρεοειδή σας.Η σόγια είναι ένα άλλο φαγητό που επινοήθηκε ως «υγιές» από τα  μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα χωρίς γλουτένη και μάλιστα είναι ο κράχτης, σαν εναλλακτική λύση για τις ζωικές πρωτείνες . Η βιομηχανία σόγιας έχει ξοδέψει  τόνους  χρόνου και χρημάτων για να προσπαθήσουν  να μας πείσουν ότι η σόγια είναι υγιές τρόφιμο.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Η σόγια είναι γεμάτη με τοξίνες. Εδώ είναι τα 4 βασικά προβλήματα με την σόγια σε σχέση με την Κοιλιοκάκη:Η σόγια διαταράσσει τις ορμόνες σας, λόγω της παρουσίας των φυτο-οιστρογόνων. Αυτό είναι σημαντικό επειδή αυτά τα φυτοοιστρογόνα συνδέονται με την ανάπτυξη του καρκίνου και τα προβλήματα στειρότητας. Οι ορμόνες σας πρέπει να λειτουργούν σωστά για να αναρρώσετε από μια ασθένεια.

Η σόγιας βρομίζει τον θυρεοειδή σας. Έχουμε ήδη καλύψει ότι αν έχετε Κοιλιοκάκη, οι πιθανότητες σας για να αποκτήσετε και  άλλες αυτοάνοσες παθήσεις του θυρεοειδούς (όπως η νόσος του Graves) είναι πολύ υψηλές . Τα ίδια τα φυτοοιστρογόνα ανακατεύονται με τις ορμόνες σας και εμπλέκονται  στον υποθυρεοειδισμό και ενδεχομένως στον καρκίνο του θυρεοειδούς [11] .

Η σόγια είναι υψηλή σε φυάτες, πράγμα που σημαίνει ότι σας στερεί από πολύτιμα μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, και σίδηρο. [12]

Η σόγια αυξάνει την ανάγκη για περισσότερη βιταμίνη D, η οποία ήδη γνωρίζουμε ότι συχετίζεται με το διαρρέον έντερο.

Για μια πλήρη λίστα των τοξικών επιδράσεων της σόγιας, ελέγξτε εδώ αυτό το PDF από το Ίδρυμα Weston A. Price.


Ακριβώς όπως τα σιτηρά, η σόγια περιέχει τοξικές χημικές ουσίες που δεν υποστηρίζουν την θεραπεία της   κοιλιοκάκης. Με απλά λόγια: υπάρχει πολύ καλύτερη ποιότητα τροφίμων για να βάζετε στο στόμα σας.Βιομηχανικά σπορέλαια φλογίζουν το σώμα σαςΗ κατανάλωση των βιομηχανικών σπορέλαιων (αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, σογιέλαιο, κραμβέλαιο, ηλιέλαιο, κλπ.) έχει αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο αιώνα και η ελεύθερη γλουτένης δίαιτα δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα στα  ράφια περιέχουν αυτά τα σπορέλαια που είναι πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Στην πραγματικότητα, ίσως ακόμη και να πιστεύετε  ότι κάποια από αυτά τα λάδια είναι "υγιή".Εδώ είναι η διαφορά: όταν τα ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε ισορροπημένη αναλογία, δεν προάγουν τη φλεγμονή. Αλλά όταν  η κατανάλωση των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων  αυξάνει, χωρίς την αντίστοιχη αύξηση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, η αναλογία είναι εκτός ισορροπίας και η φλεγμονή παρουσιάζεται.  Είναι τυπικό  για μια ελεύθερη γλουτένης δίαιτα να είναι πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που προέρχονται από βιομηχανικά σπορέλαια χαμηλής περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτό είναι μια σίγουρη συνταγή για μια φλεγμονώδη κατάσταση ...Ο φίλος μας ο Chris Kresser έχει μια από τις πιο λεπτομερείς εξηγήσεις αυτής της διαδικασίας στα 9 βήματα του, στην σειρά Τέλεια  Υγεία, εδώ μπορείτε να  διαβάσετε την πλήρη ανάλυση.

 
Όμως, η σύντομη έκδοση είναι  κάπως έτσι:«Η αύξηση της κατανάλωσης των ωμέγα-6 έχει διαδραματίσει εξίσου σημαντικό ρόλο στην αύξηση σχεδόν κάθε φλεγμονώδους νόσου. Δεδομένου ότι είναι πλέον γνωστό ότι η φλεγμονή εμπλέκεται σχεδόν σε όλες τις ασθένειες, όπως η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο, είναι δύσκολο να προσπεράσουμε τις πάρα πολύ αρνητικές επιπτώσεις των ωμέγα-6 λιπαρών ». [13]Το βασικό: τα βιομηχανικά  σπορέλαια  προωθούν την φλεγμονή επηρεάζοντας δραματικά την αναλογία σας από ω-6 και  ω-3 λιπαρά οξέα.Η ζάχαρη πυροδοτεί μια ζωηρή φωτιά στο σώμα σαςΕδώ είναι οι 143 λόγοι για τους οποίους η ζάχαρη καταστρέφει την υγεία σας ...


αλλά θέλω να εστιάσουμε  σε αυτό που τροφοδοτεί.Οι Υδατάνθρακες και τα σάκχαρα είναι η κύρια τροφή για τα βακτήρια του εντέρου μας. Τα βακτήρια τρέφονται απο την ζάχαρη, αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το είδος των βακτηρίων που υπέρ αναπτύσονται στο έντερο του ασθενούς με Κοιλιοκάκη.  Κανονικά υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ καλών και κακών βακτηρίων.Όταν η λεπτή ισορροπία της εντερικής χλωρίδας διαταράσσεται, ευκαιριακά ή παθογόνα βακτηρία μπορεί γρήγορα να πάρουν τον έλεγχο και να προκαλέσουν "δυσβιοτικό έντερο" ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, small intestinal bacterial overgrowth (SIBO). Ένας λόγος που οι ασθενείς με κοιλιοκάκη  έχουν συχνά δυσβιοτικό  έντερο είναι αποτέλεσμα της βλάβης των λαχνών του λεπτού εντέρου . Κατά τη διάρκεια των ενεργών σταδίων της κοιλιοκάκης, οι λάχνες δεν λειτουργούν σωστά και μπορεί να συμβεί δυσαπορρόφηση υδατανθράκων (που σημαίνει ότι υπάρχει ξαφνικά ένα σωρό επιπλέον τροφή για τα βακτήρια).Εδώ είναι όπου η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης ταιριάζει σε όλα αυτά ...Η πιο κοινή ζάχαρη που καταναλώνεται στην τυπική δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι η σακχαρόζη (ή επιτραπέζια ζάχαρη). Η σακχαρόζη είναι κατασκευασμένη από ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης συνδεδεμένα μαζί για να δημιουργήσουν έναν δισακχαρίτη (2 μόρια ζάχαρης). Η σακχαρόζη διασπάται κατά τη διαδικασία της πέψης σε μόρια μονο-σακχαρίτη για να απορροφηθεί από το έντερο.Εδώ είναι η παγίδα: ο κύριος "διαχωριστής" για αυτούς τους χημικούς δεσμούς είναι οι μικρο-λαχνες, οι οποίες όπως είχαμε   συζητήσει προηγουμένως έχουν καταστραφεί και δεν είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό μας αφήνει με  πλεόνασμα από μόρια σακχάρων να κυκλοφορούν  στο έντερο και να τρέφουν τα κακά βακτήρια.  Διαβάστε αυτό το άρθρο για πληροφορίες σε βάθος σχετικά με τα διάφορα είδη ζάχαρης.


Σε γενικές γραμμές, η τυπική δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι κυρίως έτοιμοι   επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και επεξεργασμένα σάκχαρα , οι οποίοι είναι κυρίως δι-και πολυσακχαρίτες που πρέπει να διασπαστούν στο έντερο πριν να μπορούν να απορροφηθούν. Έχοντας έναν σωρό  από αχώνευτους υδατάνθρακες και σάκχαρα να κυκλοφορούν στο έντερό σας, δημιουργείται η τέλεια συνταγή για πεπτικά προβλήματα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ...Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου σας προκαλεί το διαρρέον  έντεροΝωρίτερα σε αυτή τη σειρά


σας επεσήμανα ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιστραφεί  η ζημιά από την κοιλιοκάκη χωρίς αναστροφή  του διαρρέοντος εντέρου. Μέχρι στιγμής έχω δείξει πώς οι τοξικοί  μηχανισμοί άμυνας των δημητριακών χωρίς γλουτένη δημιουργούν διαρρέον έντερο και φλεγμονή.Η Φλεγμονή και το διαρρέον  έντερο,  προκαλείται επίσης από τις τοξίνες που παράγονται από τα κακά βακτήρια ...Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ότι σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (SIBO) από μόνο του μπορεί να πυροδοτήσει την απελευθέρωση ζονουλίνης με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η γλουτένη [14] . Στην πραγματικότητα, υποθέτουν ότι το σώμα ανταποκρίνεται στην υπερανάπτυξη με το άνοιγμα των σφιχτών συνδέσεων και είναι  μια αμυντική αντίδραση του ανοσοποιητικού για να ξεπλύνει τα κακά βακτήρια από το σώμα [15] .Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου  είναι μια κατάσταση υπερανάπτυξης βακτηρίων που οδηγεί στο διαρρέον έντερο  και η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης είναι το καύσιμο για να τροφοδοτήσει την υπερανάπτυξη.  Σε μια μελέτη, οι ερευνητές έκαναν βιοψίες λεπτού εντέρου από  παιδιά με κοιλιοκάκη για να κατανοήσουν τον ρόλο των βακτήριων στην ασθένεια. Τα αποτελέσματά τους ήταν τρομακτικά: δεν βρέθηκε μόνο υπερανάπτυξη , αλλά ανακάλυψαν ότι αυτά τα παιδιά είχαν 42 διαφορετικά ραβδόμορφα βακτηρίδια, 30 εκ των οποίων δεν είχαν βρεθεί ποτέ στο ανθρώπινο λεπτό έντερο πριν ... 18 εκ των οποίων ήταν εντελώς άγνωστοι [16] !

Πώς μπορεί το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου  να προκαλέσει τόσο μεγάλο πρόβλημα;Τα παθογόνα βακτήρια παράγουν τοξικά υποπροϊόντα που απελευθερώνονται στο έντερο και στην κυκλοφορία του αίματος, (όπως λιπο πολυσακχαρίτες - LPS). Αυτές οι τοξίνες μπορεί να βλάψουν σοβαρά την εντερική επιφάνεια των κυττάρων, προκαλώντας μια φλεγμονώδη αντίδραση καθώς το σώμα προσπαθεί να καταπολεμήσει την αντιληπτή βακτηριδιακή απειλή και αυτό είναι η αιτία στην δυσκολία της πέψης και της απορρόφησης ορισμένων υδατανθράκων.  Μπορούν επίσης να βρούν τον τρόπο τους να μπούν στην κυκλοφορία του αίματος και έτσι  σπέρνουν τον όλεθρο στο ήπαρ [ 18] .Και όχι μόνο αυτό, αλλά  ενώ ευτυχισμένα τρέφονται με αχώνευτα σάκχαρα και άλλους υδατάνθρακες που υποτίθεται ότι πρέπει να τρέφουν εσάς, απελευθερώνουν αέρια όπως  μεθάνιο και υδρογόνο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι  αέρια, φούσκωμα, και διάρροια ή δυσκοιλιότητα ... και μια διαρκή αθεράπευτη  κοιλιοκάκη.Ο κύκλος της  φλεγμονής του διαρρέοντος εντέρουΤο βασικό είναι: Εάν έχετε κοιλιοκάκη, έχετε διαρρέον έντερο και κακή χλωρίδα του εντέρου.Έχουμε μιλήσει για το πώς οι προλαμίνες και οι λεκτίνες προκαλούν φλεγμονή και διαρρέον έντερο. Έχουμε μιλήσει για το πώς το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου προκαλεί φλεγμονή και διαρρέον έντερο  ... και όλα μέσα στα όρια μιας δίαιτας χωρίς γλουτένη.Όταν η εντερική χλωρίδα σας είναι εκτός ισορροπίας και το φράγμα του εντέρου σας είναι κατεστραμμένο, το έντερο  σας φλεγμένει.  Η φλεγμονή προκαλεί διαρρέον  έντερο και το διαρρέον  έντερο προκαλεί φλεγμονή  . Το ένα τρέφει το άλλο σε ένα φαύλο κύκλο που μοιάζει με αυτόν:

Ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσει η  θεραπεία της Κοιλιοκάκης είναι να σπάσεις αυτόν τον  κύκλο της φλεγμονής του εντέρου και της  διαρροής... και το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η δίαιτα χωρίς γλουτένη δεν είναι αρκετή. Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να τρέφεσαι , που μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία.Έτσι, τι μπορεί να φάει κάποιος με  κοιλιοκάκη για να αισθάνεται καλύτερα;Η απάντηση είναι: τρώγε  εύκολοχώνευτα , χαμηλής-τοξίνης, πραγματικά τρόφιμα. Τα τρόφιμα που δεν τρέφουν τα κακά βακτήρια ή προωθούν  την φλεγμονή ... αλλά ταυτόχρονα παρέχουν επαρκή τροφή και βελτιώνουν την  εντερική διαπερατότητα.Με άλλα λόγια, η ιδανική δίαιτα της κοιλιοκάκης:Δεν περιέχει επεξεργασμένα τρόφιμα που γεμίζουν με πρόσθετα σάκχαρα,  φυτικά έλαια,  πρόσθετα, χρωστικές ουσίες ή ότι βλάπτει την υγεία.

Εξαλείφει τους δισακχαρίτες και τους πολυσακχαρίτες ώστε να  λιμοκτονήσουν τα κακά βακτήρια.

Εξαλείφει τις πιο τοξικές ομάδες τροφίμων: δημητριακά και σόγια.

Ενθαρρύνει την κατανάλωση των χαμηλών τοξινών ολόκληρων τροφίμων.

Τρόφιμα στη φυσική τους κατάσταση.

Ενθαρρύνει πολλά θρεπτικά προϊόντα ζωικής προέλευσης που μας προμηθεύουν με πρωτεΐνη και υγιή λίπη.

Ενθαρρύνει τα προβιοτικά από τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση ή από τα συμπληρώματα.

Η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης δεν ταιριάζει...Απλά η εξάλειψη των κόκκων δημητριακών που προάγουν την φλεγμονή και το διαρρέον έντερο είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αν αφαιρέσετε και τα άλλα 3 τοξικά τρόφιμα που ανέφερα παραπάνω (σόγια, βιομηχανικά σπορέλαια, και ζάχαρη), θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάρρωση.   Σε αυτό  το σημείο, θα πρέπει να τρώτε ολόκληρα τρόφιμα, μη επεξεργασμένη διατροφή - η οποία είναι ιδανική για τη βέλτιστη υγεία με βάση αυτά που γνωρίζουμε.Είναι το ίδιο πράγμα με την παλαιό ή την πρωτόγονη διατροφή;Σύμφωνα με την εμπειρία μας, για να προχωρήσουμε στην πλήρη  πάλαιο / πρωτόγονη διατροφή προέχει η ανάρρωση από  την κοιλιοκάκη και καλά θα κάνουμε  να εστιάσουμε στην επούλωση του εντέρου πρώτα. Η διαδικασία της αποκατάστασης αρχίζει από την λιμοκτονία των κακών βακτηρίων και βοηθώντας το έντερο να θεραπευτεί με την αφαίρεση αρχικά των κανονικών υγιεινών τροφίμων  που μπορεί να είναι προβληματικά. Σε γενικές γραμμές, τα καλύτερα αποτελέσματα συνέβησαν όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σωστά και οι προβληματικές τροφές εισάγονται σταδιακά  με την πάροδο του χρόνου .Πριν από την ανακάλυψη της γλουτένης, το 1952, ο Δρ Sidney V Haas πρότεινε τη θεωρία ότι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι η   αιτία της κοιλιοκάκης στο βιβλίο του  Η Διαχείρηση της Κοιλιοκάκης


 επειδή είδε όφελος στην θεραπεία της κοιλιοκάκης με την διατροφή με ειδικούς υδατανθράκες (SCD).


Η διατροφή SCD είναι μια μορφή διατροφής της παλαιο / πρωτόγονης  χαμηλών υδατανθράκων διατροφής που αφαιρεί τις κοινές ερεθιστικές ουσίες που είναι προβληματικές στη δίαιτα ελεύθερη γλουτένης , αλλά περιορίζει επίσης τη διαθεσιμότητα των υδατανθράκων ως πηγή τροφής για τα κακά βακτήρια και τα λιμοκτονεί με την πάροδο του χρόνου. Καθώς το λεπτό έντερο βελτιώνεται,  μπορούμε να αρχίσουμε να απορροφούμε τα θρεπτικά συστατικά σωστά και πάλι . Ο όγκος των σακχάρων που αφήνεται να ζυμωθεί στην πεπτική οδό καθίσταται λιγότερος και τα συμπτώματα όπως  φούσκωμα, αέρια, και η διάρροια αρχίζουν και φεύγουν.Δημιουργήστε μια προσαρμοσμένη διατροφή για να θεραπεύσετε το σώμα σαςΤέλος, το πλαίσιο της SCD διατροφής ξεκινά με απλές τροφές που είναι ευκολοχώνευτες. Συγχρόνως θα καταλήξετε  δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη διατροφή που επεκτείνεται με περισσότερα τρόφιμα, και ενώ τελικά θεραπεύεστε ... επιτρέπετε σιγά σιγά  τα τρόφιμα που μπορεί να μην ήταν ανεκτά νωρίτερα (όπως, αυγά, ξηρούς καρπούς, ή γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση).Το βασικό : Η διατροφή των ειδικών υδατανθράκων SCD ήταν το μόνο πράγμα που σταμάτησε τελικά τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης μου και άρχισε να αντιστρέφεται  η βλάβη στο σώμα μου πριν ακόμα να  μπορέσω  να ανεχθώ μια Παλαιο / πρωτόγονη διατροφή. Εάν είστε έτοιμοι να πάρετε  τον έλεγχο της Κοιλιοκάκης σας συστήνω ιδιαίτερα να  προσπαθήσετε  για 30-μέρες μια SCD διατροφή για να δείτε πώς αισθάνεστε.Δημιουργήσαμε έναν δωρεάν οδηγό γρήγορης εκκίνησης ώστε να είναι εύκολο για σας να ξεκινήσετε την διατροφή ειδικών υδατανθράκων SCD. Μπορείτε να τον βρείτε εδώ:


->  SCD Δωρεάν οδηγός γρήγορης εκκίνησηςΞεκινώντας μια δίαιτα όπως η SCD είναι το πρώτο βήμα για την αναστροφή των ζημιών από την Κοιλιοκάκη ... αλλά και η αλλαγή στον  τρόπο ζωής και τα συμπληρώματα  είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Στο επόμενο μέρος αυτής της σειράς, θα σας εξηγήσω τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τα συμπληρώματα που πρέπει να ξέρετε για να διαχειριστείτε  σωστά την Κοιλιοκάκη.Εδώ είναι το κομμάτι: Γιατί ο καθένας με Κοιλιοκάκη χρειάζεται απεγνωσμένα την βιταμίνη D


PS - Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό με τους φίλους και τις οικογένειες που ασχολούνται με την κοιλιοκάκη ή την δυσανεξία στη γλουτένη. Σας ευχαριστώΣχετικά με τον συγγραφέα

Jordan Reasoner  είναι ένας μηχανικός της υγείας και συγγραφέας. Είχε διαγνωστεί με κοιλιοκάκη το 2007 και σχεδόν έχασε κάθε  ελπίδα όταν μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης δεν λειτούργησε. Από τότε, μετέτρεψε την υγεία του χρησιμοποιώντας τη διατροφή SCD και άρχισε το SCDLifestyle.com για να βοηθήσει τους άλλους να θεραπεύσουν  φυσικά τα προβλήματα στο στομάχι. Μπορείτε να δείτε εδώ την ιστορία του και τον βρίσκετε στο Google+ , Facebook ή Twitter .
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΗΓΗ
Σχόλια