Microsoft: Στα σκαριά ο… αντικαταστάτης του Internet Explorer που φέρει την κωδική ονομασία «Spartan»


3

Θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Windows 10 το φθινόπωρο του 2015 Νέο, «ελαφρύ» και γρήγορο φυλλομετρητή (browser), με την κωδική ονομασία «Spartan», φημολογείται ότι ετοιμάζει η Microsoft. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός έχει στα σκαριά ένα καινούργιο πρόγραμμα για διαδικτυακές αναζητήσεις, με το οποίο θα αντικαταστήσει το μέχρι πρότινος δημοφιλές «Internet Explorer».

Ο ανανεωμένος browser -ο οποίος κινείται στα πρότυπα του Chrome της Google- εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο λογισμικό της εταιρίας, Windows 10, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2015.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Internet Explorer… πνέει τα λοίσθια, καθώς σήμερα μόνο το 9-10% των χρηστών παγκοσμίως τον αξιοποιούν στις καθημερινές τους αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, όταν τα ανταγωνιστικά Chrome και Firefox, τα χρησιμοποιεί το 60% και 24% αντίστοιχα.
ενώ παράλληλα θεωρείται ότι λειτουργεί αρνητικά στη νέα εικόνα που προσπαθεί να «χτίσει» ο αμερικανικός κολοσσός με τα Windows 10, τα οποία και προσπαθεί να αναδείξει ως σε ένα γρήγορο και αξιόπιστο λογισμικό.

ΠΗΓΗe-typos.com
Σχόλια