Άνοιξε τη συνειδητότητά σου στο καινούργιο

Άνοιξε τη συνειδητότητά σου στο καινούργιο
Κάποτε υπήρχε ένας άντρας, που έζησε σε μια ορεινή περιοχή όλη του τη ζωή και ποτέ δεν ταξίδεψε περισσότερο από λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.


Όταν έγινε 85 χρόνων έκανε ένα ταξίδι στην Ελλάδα και είδε τη θάλασσα για πρώτη φορά. Ο άντρας στάθηκε στην τραχιά και ανεμοδαρμένη ακτή για πολλή ώρα ανασαίνοντας βαθιά και θωρώντας το μεγαλείο της. Ύστερα γύρισε στο φίλο του και του είπε: “Δεν είχα ιδέα ότι μπορούσε να είναι τόσο όμορφη. Έπρεπε να τη δω για να το καταλάβω. Μακάρι να την είχα δει νωρίτερα”.


Πολλοί από μας έχουμε ζήσει για πολύ καιρό σε έναν κόσμο πολύ μικρότερο από αυτόν που μας προσφέρεται. Βαδίζουμε στο οικείο μονοπάτι, βολευόμαστε μέσα σε σχέσεις ρουτίνας και βρίσκουμε ασφάλεια μέσα στο γνωστό. Όταν βολευόμαστε όμως σ’ αυτό που υπάρχει, σημαίνει πως χάνουμε αυτό που θα μπορούσε να υπάρχει. Φαντάσου πως υπάρχει ένας ολάκερος ανεξερεύνητος κόσμος στη διάθεση σου, αν δεχόσουν να προχωρήσεις έστω και λιγάκι πέρα από το οικείο. Αν ανοίξεις τη συνειδητότητά σου, το σύμπαν θα σπεύσει να σου δείξει τι πραγματικά υπάρχει.
Σχόλια