ΗΠΑ: «Οι υποβρύχιες δυνάμεις της Κίνας αναπτύσσονται με απεριόριστο ρυθμό - Έχουν περισσότερα πυρηνικά υποβρύχια από εμάς»

Περισσότερα υποβρύχια που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Κίνα, ανέφερε ένας αντιναύαρχος του αμερικανικού Ναυτικού.
Ορισμένα από αυτά είναι «αρκετά εντυπωσιακά» πρόσθεσε, την ώρα που το Πεκίνο αναζητά νέους τρόπους ανάπτυξης της ναυτικής του δύναμης στην «ευαίσθητη» περιοχή της νοτιανατολικής Ασίας.
«Οι Κινέζοι πειραματίζονται με μία νέα γεωγραφική τοποθεσία, με νέα όπλα…» πρόσθεσε ο αντιναύαρχος Ιωσήφ Μουλόι, αναπληρωτής επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων για τις δυνατότητες και τους πόρους, μιλώντας την Τετάρτη στην Υποεπιτροπή για τη Θαλάσσια Δύναμη, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών την Τετάρτη.
«Μπορεί να μην έχουν την ίδια ποιότητα, όμως οι υποβρύχιες δυνάμεις τους αναπτύσσονται με απεριόριστο ρυθμό. Έχουν περισσότερα πυρηνικά υποβρύχια από εμάς» ανέφερε ο αντιναύαρχος ενώπιον της Υποεπιτροπής.
Πρόσθεσε ότι αναφορικά με τις κινέζικες ναυτικές αποστολές, «έχουν αναπτυχθεί σε τρία σημεία στον Ινδικό Ωκεανό. Μπορούν επίσης να αποστείλουν υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων για αποστολές διάρκειας έως και 95 ημερών».
Το RT σημειώνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει 71 υποβρύχια αποστολών. Οι Κινέζοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου διαθέτουν 77 πολεμικά πλοία επιφανείας, περισσότερα από 60 υποβρύχια, 55 μεγάλα και μεσαία αμφίβια σκάφη κ.α.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια