ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΑΛΕΞΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ…


http://www.newsbomb.gr/media/com_news/story/2015/02/23/559843/main/efoplistes2.jpgΗ ΠΡΩΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΧΩΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ



Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σχέσεις… ειρήνης και συνεργασίας με το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν συνδυάζονται.

Ενας μήνας συμπληρώνεται από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι στιγμής κανένα από τα μέλη της δεν έχει κατορθώσει να… ψελλίσει το παραμικρό για την άρση της ασυλίας των εφοπλιστών σε σχέση με τη σκανδαλώδη απαλλαγή επί των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του αναζητούν λεφτά για να καταφέρουν να πείσουν την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ικανό να βάλει τέλος στη λιτότητα των μνημονίων.

Δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών και της απώλειας της παραμικρής πίστωσης χρόνου που θα μπορούσε να επικαλεστεί η νέα κυβέρνηση, καθώς δανειστές και… σύμμαχοι της έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να αφήσει στην άκρη την παραμικρή διάθεση… συμβιβασμού με το κατεστημένο και να προχωρήσει σε όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά.

Ρήξη με το κατεστημένο, εφαρμογή της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς και άρση όλων των χαριστικών διατάξεων που επί σειρά ετών απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, εις βάρος των υπολοίπων επιχειρηματιών του τόπου και φυσικά των απλών πολιτών που οδηγήθηκαν στην απόλυτη εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Αλέξη, τα ψέματα έχουν τελειώσει και ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά και να κοιτάξεις στα μάτια τον ελληνικό λαό, ακριβώς με τον τρόπο που το έκανες προεκλογικά και κέρδισες (δικαιολογημένα) την ψήφο των Ελλήνων, οι οποίοι -σου θυμίζουμε- επέλεξαν να ψηφίσουν Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ και όχι… κεντροδεξιά ή το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Και αναφέρουμε τον Σημίτη, διότι ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ…

Γνωρίζεις καλά ότι με την άνεση που έλαβες τη διακυβέρνηση της χώρας, ενδέχεται να οδηγηθείς και πάλι στο 4% αν δεν δρομολογηθούν όλα όσα έχεις υποσχεθεί στους Έλληνες, υποκύπτοντας και εσύ στους τροϊκανούς ή τους θεσμικούς παράγοντες, όπως πλέον θέλετε να τους αποκαλείτε.

Ενα μήνα μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι πολίτες περιμένουν να δουν την απονομή δικαιοσύνης.

Και αν σε ποινικό επίπεδο, προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, απαιτείται χρόνος και παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, σε ηθικό και πρακτικό επίπεδο, μπορείς με δύο κινήσεις να φέρεις τα πάνω κάτω και να γίνεις ο απόλυτος κυρίαρχος της εξουσίας για πολλές τετραετίες.

Αλέξη, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και το γνωρίζεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον…

Ήρθε η ώρα να ρίξεις τη γροθιά σου στο μαχαίρι, να ανοίξεις επιτέλους τα μάτια σου και να δεις πόσα χάνει η πατρίδα από το αίσχος στη δήθεν φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών.

Η μη άρση της ασυλίας και της απαλλαγής τους θα σε καταστήσει υπόλογο έναντι όσων σε εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις 25 Ιανουαρίου.

Εκτός…

Εκτός, αν σχεδιάζεις να εφαρμόσεις για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους τα ίδια προνόμια, καθιστώντας… εθελοντική τη φορολόγησή τους.

Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στις προθέσεις σου, ελπίζουμε να τολμήσεις και να πράξεις το αυτονόητο.

Χωρίς αστερίσκους, Αλέξη...

Κανένα ημίμετρο.

Φορολόγηση των εφοπλιστών με τους ίδιους κανόνες που φορολογούνται όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες. Δεν πρόκειται ουδείς να ανεχτεί άλλη κοροϊδία σε αυτό το επίπεδο.

Ακριβώς, όπως τα είχες υποσχεθεί προεκλογικά.

Ελπίζουμε στην αποκάλυψη των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζεστε να στείλετε στην τρόικα – θεσμούς, η άρση της εθελοντικής φορολόγησης των εφοπλιστών να είναι η πρώτη στη λίστα.

newsbomb
Σχόλια