Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν αγάλματα των θεών του πολέμου και της εκδίκησης!!!

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε την Κυριακή, την ανακάλυψη από μια αρχαιολογική γερμανική αποστολή, δύο μαύρα αγάλματα από γρανίτη, των θεών του πολέμου και της εκδίκησης «Sekhmet» της αρχαίας Αιγύπτου, στον ναό του Αμενχοτέπ του Γ΄ και του πατέρα του Ακενατόν στο Λούξορ.
Ο υπουργός Μαχμούντ Ελνταμάτου, είπε ότι τα δύο αγάλματα είναι ακόμη θαμμένα στο κάτω μέρος τους στο σημείο της ανακάλυψής τους και πρόκειται για τη θεά Sekhmet που κάθεται στο θρόνο της, έχει ανθρώπινο σώμα και το κεφάλι ενός θηλυκού λιονταριού και ύψος 174 εκατοστά.
Το δεύτερο άγαλμα, όπως σημειώνει το ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’, είναι και αυτό γλυπτό με ύψος περίπου 45 εκατοστά όπως είπε ο υπουργός Αρχαιοτήτων επιβεβαιώνοντας την ανακάλυψη της γερμανικής αποστολής στο Λούξορ- περίπου 700 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Κάιρο.
Ο Αμενχοτέπ ο Γ΄ κυβέρνησε τη χώρα μεταξύ του 1417 και 1379 π.Χ. και στην εποχή του είχαν δημιουργηθεί πολλά αγάλματα στο Λούξορ που ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας που άκμασε από το 1567 έως το 1200 π.Χ. σημειώνει το δημοσίευμα.
luxor
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
Σχόλια