Έτοιμη η λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας - Θα αποδώσει 2 δισ. ευρώ!!!

Σχεδόν έτοιμη είναι η τελική λίστα μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η ελληνική πλευρά ελπίζοντας να λάβει το πράσινο φως από το Eurogroup και τελικά να εκταμιευτούν χρήματα.
Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η Ελλάδα θα τεθεί στο μικροσκόπιο του Euro Working Group, το οποίο θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο διεθνές πρακτορείο Reuters για συμφωνία εντός της εβδομάδας για το ελληνικό ζήτημα, η οποία όπως είπε θα σταθεί ικανή να ανοίξει τις κάνουλες ρευστότητας για την αντιμετώπιση του άμεσου χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας.
Το οικονομικό επιτελείο ετοίμασε μέσα στο Σαββατοκύριακο το κείμενο με τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει η ελληνική πλευρά προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα.
Η λίστα των μέτρων φέρεται να είναι πλήρως κοστολογημένη και εκτιμάται ότι θα αποδώσει 2 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση εκτιμά πως το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων θα εγκριθεί από τους θεσμούς και το Eurogroup θα μπορέσει να δώσει το πράσινο φως τόσο για την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα, όσο και για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ που εκ παραδρομής κατέβαλε στον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια