Αντέχεις να μην ερωτευτείς τη Ζάκυνθο;

http://im.ziffdavisinternational.com/askmen_gr/photo/default/501722858-1280x720_zcr7.jpg Το πιο ταξιδιάρικο video που θα δεις μέχρι να μπεις στο καράβι για Ιόνιο.

Στη μαγειρική, ο όρος «reduction» υποδηλώνει την τεχνική κατά την οποία ένα υγρό βράζει για αρκετή ώρα, ώστε να μειωθεί ο όγκος του.
Στην κινηματογραφία ο αντίστοιχος όρος λέγεται «timelapse». Επιδίωξη και των δύο τεχνικών είναι η συμπύκνωση: το υγρό να φτάσει στο αποκορύφωμα των αρωμάτων και της γεύσης του, ενώ το βίντεο, παρότι κρατάει ελάχιστα λεπτά, να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο.

Σ' αυτό το καταπληκτικό βίντεο, 1.248 ώρες συμπυκνώθηκαν σε μόλις 6.5 λεπτά:

 https://vimeo.com/120197450

«Για να δείξω τη μαγεία της Ζακύνθου, χρειάστηκαν 4 ταξίδια στο νησί, 840 ώρες αφιερωμένες σε αυτό, 2.000 χλμ. διαδρομών, 28 ώρες φιλμαρίσματος, 380 ώρες μοντάζ και καθημερινή μεταφορά 100 κιλών εξοπλισμού», εξηγεί ο δημιουργός του καταπληκτικού αυτού video, ο Maciez Tomkow, ο οποίος αφιερώνει τη δουλειά του «σε όλους τους εραστές της Ελλάδας και του νησιωτικού της παράδεισου!».
Ο Maciez Tomkow «ναυαγισμένος» με τον εξοπλισμό του στο Ναυάγιο.
Ο Maciez Tomkow είναι ακόμη φοιτητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κρακοβίας, αλλά έχει ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό, με αντίστοιχες δουλειές. Παράλληλα, ο Μaciez ασχολείται πολύ με τα πατίνια - είναι, μάλιστα, από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που μπορεί να χειρίζεται στάντικαμ πάνω σε rollerblades.
Κατά τ' άλλα, βέβαια, η Ζάκυνθος είναι έτσι κι αλλιώς φωτογενής:



ΠΗΓΗ
Σχόλια