Το ριφιφί και ο… παλιοκερατάς!


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Το τελευταίο διάστημα και μετά το καταλυτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου και τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα που ακολούθησαν αντιστρέφοντας με τον πιο επονείδιστο τρόπο την βούληση του 61,3%, εντάθηκε η πολεμική ενάντια σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η μόνη δόκιμη λύση για τη χώρα είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η ρήξη με την ευρωένωση. Και μάλιστα όχι μόνο από την πλευρά των γνωστών συμπολιτευόμενων - αντιπολιτευόμενων κύκλων, που ευθύνονται στο κατ’ εξακολούθηση έγκλημα κατά της χώρας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και από την υποτίθεται «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση αναπτύσσεται η φιλολογία περί της ανυπαρξίας μιας εναλλακτικής απέναντι στην υποχώρηση, την αποδοχή των εκβιασμών και την ολοκληρωτική ταπείνωση.

Επιβάλλοντας μια ταφική σιγή σε οποιαδήποτε διαφορετική φωνή, οι συνασπισμένες δωσιλογικές δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς, συνεπικουρούμενες από τους θρησκόληπτους γραφειοκράτες του Περισσού, προσπαθούν να ταυτίσουν την όποια εναλλακτική πρόταση υπάρχει και διακινείται μέσα στον κόσμο από δυνάμεις που εξ αρχής είχαν ταχθεί υπέρ της διαγραφής του χρέους και τη ρήξη με την ευρωένωση, ως πρόταση που ταυτίζεται:
α) Είτε με την πρόταση Σόιμπλε για 5ετές time out της χώρας από την ευρωζώνη.
β) Είτε με τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και καραδοκούν....
ώστε να επιστρέψουν και να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής τις περιουσίες των Ελλήνων, δηλαδή την περίφημη πια «συμμορία της δραχμής».
γ) Είτε τέλος γελοιοποιώντας την όποια διαφορετική πρόταση με τα περί δήθεν ριφιφί στην Τράπεζα της Ελλάδας και το νομισματοκοπείο.

Επί κεφαλής αυτής της τεράστιας εκστρατείας κατασυκοφάντησης κάθε εναλλακτικής -στην ακολουθούμενη πολιτική- πρότασης, και στην απειλή ακόμα...
Σχόλια