Τζόζεφ Στίγκλιτς: Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkdtSnbbG8WxN1Hjm9X8jEZWK7p05NecevyEJNWMtieSHr2OcZYd5KVno8y2l67BFQxd1lol90_QzmjzrDG94KLYTFjdRtAxRHaHm2pC7ccovOEoO-EBd3VHKoa_HLjciUBBSv7LEzOeU/s1600/stiglits.jpg «Το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι ο προάγγελος του τι θα συμβεί και αλλού» επισήμανε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στόγκλιτς, στο πλαίσιο του 16ου Συμποσίου της Σύμης και σχολίασε:

«Σήμερα, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς, εσείς οι Ελληνες έχετε να κάνετε με την τρόικα. Και η τρόικα έχει σχεδιάσει το τρίτο μνημόνιο ώστε να αυξάνει την ανισότητα και να στρέφεται κατά των φτωχών».

Ο Στίγκλιτς σημειώνει ακόμη πως «η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά» και ότι «Δίνουμε την ίδια μάχη και στις ΗΠΑ» υπογραμμίζοντας πως όταν ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες ύστερα από την κατάρρευση της Lehman Brothers, είχε πει ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους να πάρουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

freepen.gr 
Σχόλια