Κίνδυνος στη Ζάκυνθο: Θα μείνει χωρίς νερό το νησί για χρέη 5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ!!!

Έτοιμη να κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) είναι η ΔΕΗ λόγω του τεράστιου χρέους που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και πλέον ο κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί είναι ορατός.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ Ακη Κοντονή, πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης ένα νέο πρόγραμμα διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια από τη ΔΕΗ, σε συνέχεια της αντίστοιχης επιστολής που είχε σταλεί πριν από λίγο διάστημα. Σύμφωνα με το νέο αυτό πρόγραμμα, τα συνεργεία της ΔΕΗ θα ξεκινούσαν να κατεβάσουν τους διακόπτες από σήμερα!
 
Η ΔΕΗ ζητά την αποπληρωμή του χρέους που έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά και ένα ποσό της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε από την συσσώρευση των τόκων. Η αποπληρωμή του σημαντικού αυτού χρέους πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη ΔΕΗ σε 100 δόσεις.
 
Από την πλευρά του ο δήμος και η ΔΕΥΑΖ απάντησαν στο νέο τελεσίγραφο της ΔΕΗ με νέα πρόταση διακανονισμού, επιμένοντας στις 150 δόσεις. Στην επιστολή που κοινοποιούν σε μια σειρά από φορείς όπως είναι οι εισαγγελικές αρχές, ο Συνήγορος του Πολίτη κ.α. περιγράφεται αναλυτικά το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί από τη ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ καθώς και ο τρόπος ρύθμισης του ποσού που οφείλεται.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια