ΒΙΝΤΕΟ - ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία - Μόσχα προς ΗΠΑ: "Αποσύρετε τα αεροπλάνα σας από την περιοχή"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Μόσχα ζήτησε πριν από λίγο από τις ΗΠΑ να διατάξει την άμεση αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών της που πετούν στον εναέριο χώρο της Συρίας καθώς ρωσικά Su-25 ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό των ισλαμικών θέσεων (επίσημα πλέον) στην πόλη Χομς όπου ήδη εξολόθρευσαν 50 τζιχαντιστές, λίγη ώρα αφ'ότου ο πρόεδρος Β.Πούτιν πήρε το "πράσινο" φως από την άνω Δούμα για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Το αίτημα ήταν επίσημο και απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ που κινδυνεύουν με μεγάλο φιάσκο καθώς οι επί ένα έτος βομβαρδισμοί ήταν εντελώς "τζούφιοι" έιτε από υστεροβουλία (πάρα πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ISIL δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ) είτε από ανικανότητα. Και τα δυο αποτελούν μύδρο για τις ΗΠΑ, και τώρα αυτό το ρωσικό αίτημα είχε ως στόχο να τις φέρει σε δύσκολη ψυχολογική θέση αλλά και να καταδέιξει στον κοσμο ότι η ρωσική ηγεσία έχει πλέον τις πρωτοβουλίες στην παγκόσμια γεωπολιτική.
Ήδη το πρώτο βίντεο με τα Su-25 εν δράσει έιδε το φως της δημοσιότητας.Μόνο ένα τρόπο έχει πλέον η αμερικανική ηγεσία για να αποφύγει το φιάσκο με το συριακό ζήτημα. Να συμμετάσχει από κοινού με την Ρωσία στην εξολόθρευση του ISIL, και να ελπίζει στην μεταπολεμική εποχή ότι θα μπορέσει να κερδίσει κάτι στην στρατηγική αυτή περιοχή. Ο πρόεδρος Β.Πούτιν αποδείχθηκε μεγάλος γεωστρατηγιστής.
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε πριν από λίγο πως η Ρωσίαπ προχώρσε σε προληπτικές επιθέσεις κατά των τρομοκρατών.
"Η οργάνωση φέρει το όνομα Ισλαμικό Κράτος αλλά δεν έχει να κάνει με την θρησκεία του Ισλάμ",
"Υπάρχουν Ρώσοι που εγκατέλειψαν την χώρα για να γίνουν τζιχαντιστές, όπως και Σκληροπυρηνικοί από πολλές άλλες χώρες του κόσμου, έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση. Πρέπει να ηττηθούν εκεί και να μην τους επιτραπεί η επιστροφή στην πατρίδα τους, καθώς θα έχουν αναπτύξει εμπειρία και ιδεολογία από το πεδίο μαχών".
Επιπλέον, ζήτησε και άλλες χώρες να ενταχθούν στην προσπάθεια αυτή, καλώντας να επικοινωνήσουν με το κέντρο πληροφοριών στην Βαγδάτη που έχει συστήσει η Ρωσία σε συνεργασία με τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Είναι σαφές ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην δυτική κοινή Γνώμη με την λυτρωτική ειδικά για την Ευρώπη, εκστρατεία κατά της τρομερής αυτής οργάνωσης.
"Η Ρωσία δρα σύμφωνα με όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο, αφού έλαβε αίτημα βοήθειας από τη Δαμασκό" 
"Ειναι ο μοναδικός κατάλληλο τρόπο για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, η συνεργασία της Ρωσίας με τη Συρία". Η "μπηχτή" απευθύνονταν στις ΗΠΑ οι οποίες έχουν δημιουργήσει πολύ κακή εικόνα με την εμμονή τους για την ανατροπή του Μ.Άσαντ και την αναποτελεσματικότητα των βομβαρδισμών τους κατά του ISIL επί ένα έτος.
«Οι συγκρούσεις στη Συρία είναι πολύπλοκο ζήτημα με εσωτερικά προβλήματα, αλλά έχουν επιδεινωθεί σημαντικά έπειτα από την παρέμβαση των ξένων παραγόντων», και εδώ ο Ρώσος πρόεδρος εννούσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
"Η Μόσχα αναμένει από τον Μ.Άσαντ να είναι ευέλικτο» όταν η τρομοκρατική απειλή έχει εξουδετερωθεί και η πολιτική μετάβαση θα είναι απαραίτητη για τη χώρα" προφανώς υπάρχει κάποια είδους συμφωνία για άμεση εκλογική διαδικασία αμέσως μετά το τέλος της "σφαγής" που κρατάει τέσσερα χρόνια τωρα. 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε πως "τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις, οχήματα, και αποθήκες που η Ρωσία εκτιμά ότι ανήκουν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους".


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Σχόλια