H πιο αιματηρή επίθεση (μέχρι την επόμενη) του ΡΚΚ: Σκοτώθηκαν σε ενέδρα 25 Τούρκοι στρατιώτες!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Nέο αιματηρό χτύπημα κατά του τουρικού Στρατού πέτυχαν οι μαχητές του ΡΚΚ σκοτώνονταςσε ενέδρα 25 Τούρκους στρατιώτες. Είναι οι περισσότερες απώλειες μέσα σε μια ημέρα που είχαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες με το ΡΚΚ στα τέλη Ιουλίου.
 
Η επιθετική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα εις μνήμην του "Μάρτυρα Baran Dersim και όσους μαχητές φονεύθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις των τουρκικών ΕΔ". 
 
Επρόκειτο για ενέδρα σε στρατιωτική φάλαγγα στην επαρχία Tatvan στην περιφέρεια του Bitlis που κατεθύνονταν προς την Ταξιαρχία του Sorgun 
 
Σύμφωνα με την κουρδική ανακοίνωση σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα. Οι απώλειες μεταφέρθηκαν με 13 ασθενοφόρα και τεθωρακσμένα οχήματα.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο τουρκικός Στρατός απέκρυψε τις απώλειές του και δήλωσε μόνο τους τραυματίες.
 
Είναι γεγονός ότι μετά από κάθε μεγάλη αεροπορική επιδρομή της ΤΗΚ κατά κουρδικών θέσεων ακολουθεί αμέσως μετά ένα μεγάλο εντυπωσιακό και πολύνεκρο χτύπημα από τους Κούρδους.
 
Σε δεύτερη ανακοίνωσή του το PKK ανακοίνωσε τις συνολικές απώλειες των τουρκικών ΕΔ κατά τον μήνα Σεπτέμβριο: Σκοτώθηκαν 417 σταρατιώτες, 101 αστυνομικοί, 64 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, 2 πιλότοι και έχασαν επίσης την ζωή τους 48 μαχητές του ΡΚΚ.
 
Είναι σαφές βέβαια ότι και το ΡΚΚ ακολουθεί την τακτική του τουρκικού Στρατού στην προπαγάνδα. Πάντα σκοτώνονται δεκαπλάσιοι από τους δικούς μας. Άλλωστε ο βασικός στόχος είναι να προκληθεί άγχος στην τουρκική κοινωνία ότι τα πράγματα είναι σοβαρά ότι ζει ένα ξεχωριστό και αρχαίο εθνος (προέρχονται από τους Καρδούχους που αντιμετώπισαν οι μύριοι του Ξενοφώντα στις οροσειρές του Ζαπ) στην τουρκική επικράτεια, και ότι είναι ώρα να αποκτήσει για πρώτη φορά το δικό του κράτος.
 
"Η επιθυμία των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν είναι να ζήσουν κάτω από κοινούς δημοκρατικούς αγώνες, όπως αποκαλύφθηκε και στις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Οι ειλικρινείς προσπάθειες του Κούρδου ηγέτη Apo [Abdullah Öcalan] και των κουρδικών κινημάτων για μια λύση απαντήθηκαν από τον Erdoğan και την κυβέρνηση του AKP ξαναρχίζοντας τις εχθροπραξίες και επιβάλοντας την λογική του ολοκληρωτικού εκμηδενισμού"
 
 
 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια