ΒΙΝΤΕΟ - Πώς οι ΗΠΑ με τη βοήθεια της NSA "τελείωσαν" VW και πωλήσεις diesel για να κυριαρχήσει το νέο αυτοκίνητο της Αpple - Και 1,2 εκατ οχήματα της Skoda στο σκάνδαλο!!!

του Βασίλη Καπούλα
Οι ΗΠΑ "χτύπησαν" τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και "τελείωσαν" το diesel χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχε η NSA προς όφελος της Apple! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν πολλοί αμερικανοί αναλυτές που εκτιμούν πως το ...diesel τέλος στις ΗΠΑ ανοίγοντας το δρόμο στο νέο αυτοκίνητο της Apple!
Tαυτόχρονα και η εταιρεία Skoda, η θυγατρική του ομίλου Volkswagen στην Τσεχία, ανακοίνωσε ότι 1,2 εκατομμύρια οχήματά της είναι εφοδιασμένα με το λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκπομπές καυσαερίων.
Τη στιγμή που η VW βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου και θα ξοδεύει αμύθητα ποσά για να αποδείξει ότι το diesel είναι καθαρό καύσιμο, στις ΗΠΑ προωθούνται ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα και ανοίγουν το δρόμο για να κυριαρχήσει το νέο αυτοκίνητο της Apple!
O εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας είναι καταλυτικές για την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκείνα δηλαδή που χτυπούσαν άμεσα την βιομηχανία του αυτοκινήτου. Η πρώτη αποκάλυψη αφορά την VW και τα σκάνδαλο εξαπάτησης με τους χαμηλούς ρύπους το οποίο θα επηρεάσει εκατοντάδες πελάτες για χρόνια. Την ίδια στιγμή η Apple αποκάλυψε ότι το πρώτο της αυτοκίνητο, το "Apple car" θα κυκλοφορήσει το 2019!
Αυτό που συνδέει τα δύο αυτά γεγονότα είναι ότι επηρεάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία. Η VW "δείχνει" πως κάτι πάει λάθος στην βιομηχανία ενώ η Apple "δείχνει" προς μια νέα κατεύθυνση, ένα μέλλον χωρίς diesel!
Kαι το ερώτημα που κυριαρχεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, και τώρα τί;
H Apple εδώ και καιρό θέλει να μπει στον κόσμο του αυτοκινήτου με ένα νέο "Apple car". Εκτεταμένες αναφορές ότι η Apple σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπήρχαν εδώ και μήνες αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι επιταχύνει τον τεχνολογικό της σχεδιασμό. Το τμήμα της Καλιφόρνιας για αυτοκίνητα και μηχανές παραδέχτηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Apple για θέματα οδικών κανονισμών και δοκιμές αυτοκινήτων!
Παράλληλα, πρόσφατα πήρε υπάλληλο από την Chrysler ενώ τριπλασίασε τον αριθμό των απασχολούμενων ειδικών σε θέματα αυτοκινήτου σε 600!
Για να λυθεί η απορία του ποιος και γιατί "κάρφωσε" την VW, την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Η ΝSA κατασκοπεύει και κρατάει φάκελο για τις ξένες βιομηχανίες και εταιρείες στα πλαίσια της βιομηχανικής κατασκοπείας που αγγίζει το στενό πυρήνα της εθνικής ασφάλειας ενός κράτους. Έτσι οι ΗΠΑ αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Η οικονομική κατασκοπείας στις γερμανικές εταιρείες όπως Siemens και Mercedes Benz, είναι προτεραιότητα για την NSA.
Η Κίνα είχε πει ο Ε.Σνόουντεν κατασκοπεύει 700 εταιρείες όπως Blackberry και Boston Scientific.
"Η VW "σκότωσε" το diesel, καθαρό ή μη, δεν πρόκειται να επιστρέψει ως καύσιμο για τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, Ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη μετά από αυτό" λένε αμερικανοί αναλυτές.
Το λογισμικό της VW είχε σχεδιαστεί ώστε να κρύβει τις εκπομπές ρύπων του μονοξείδιου του αζώτου που συμβάλει στην δημιουργία όζοντος και αιθαλομίχλης. Οι ρύποι συνδέονται με πολλά προβλήματα υγείας όπως άσθμα, βρογχίτιδα, εμφύσημα αναπνευστικά και πρόωρος θάνατος.
Η μηχανή για την οποία πρόκειται είναι η EA 189, η οποία σύμφωνα με την VW βρίσκεται σε 11 εκατ οχήματα. Υπολογίζουν ένα καταρχήν κόστος 6,5 δισ χωρίς τα πρόστιμα ενώ η EPA είναι απλά ο Αμερικανικός Οργανισμός. Άλλες χώρες δεν έχουν αποφανθεί ακόμη. Στην ουσία πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και συνομωσία που λειτουργούσε εις βάρος των ενεργειακών κανονισμών και των καταναλωτών που πίστευαν ότι αγόραζαν "καθαρά αυτοκίνητα".
Η Volkswagen έχασε ένα τέταρτο του δείκτη μετοχής από το ξέσπασμα του σκανδάλου ενώ οι πωλήσεις "καθαρών diesel" αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν το 20-25% των γενικών πωλήσεων της VW. Δεν θα τους επιτραπεί να πουλήσουν άλλα το 2015 και πιθανότατα ούτε το 2016.
Έτσι τελείωσε το diesel τη στιγμή που οι άλλες εταιρείες αυτοκινήτων "σπρώχνουν" τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η VW θα ρίξει ένα...τόνο λεφτά για να αποδείξει ότι το diesel είναι "καθαρό" καύσιμο!
Ταυτόχρονα τα στάνταρ επομπών ρύπων θα γίνουν ακόμη πιο σκληρά και αυστηρά μετά το σκάνδαλο και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ειδικά στις ΗΠΑ, το σκάνδαλο θα χρησιμοποιηθεί από τους Προεδρικούς υποψηφίους για ένα νέο αυστηρό νόμο κατά του diesel
Αυτός που κερδίζει τώρα είναι το Prius και η Tesla (πουλά σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα δλδ αυτοκίνητα επιδόσεων!) και όποιος πουλά φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα!
Τα μοντέλα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ρύπων είναι τα εξής:
• Jetta (Model Years 2009 – 2015)
• Beetle (Model Years 2009 – 2015)
• Audi A3 (Model Years 2009 – 2015)
• Golf (Model Years 2009 – 2015)
• Passat (Model Years 2014-2015) 
Δηλαδή 482,000 αυτοκίνητα μόνο στις ΗΠΑ!
Αν η EPA επιβάλλει την μέγιστη ποινική ρήτρα των $37,500 για κάθε όχημα, τότε το πρόστιμο θα είναι 18 δισ.
Αν θέλετε να δείτε πως η Apple θα επηρεάσει την αυτοκινητοβιομηχανία δείτε τη Tesla, που μεταχειρίζεται τα αυτοκίνητα ως μια πλατφόρμα που μπορεί να κάνει ασύρματα...updates!
Aυτον τον μήνα, η Tesla έδωσε 3 ενημερώσεις για το Model S, που βελτιώνει τα πάντα από τη βοήθεια του οδηγού στην διαχείρηση της μπαταρίας
Όπως η Apple ενημερώνει εκατομμύρια συσκευές iOS σε iOS 9 σε μια εβδομάδα το ίδιο θα κάνει και στα αυτοκίνητα!

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια