ΒΙΝΤΕΟ - ΡΩΣΙΚΑ UAV KAI Il-20 COOT "ΣΑΡΩΝΟΥΝ" ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ!!!

του Βασίλη Καπούλα
Έξι ρωσικά μαχητικά Su-34 "Fullback" τα οποία συνόδευε ένα Tu-154 έστειλε η Ρωσία στη Συρία για να ενωθούν με τα 4 Su-30SM, 12 Su-24 και 12 Su-25 ενώ ρωσικά UAV Οrlan-10, Granat-3 και ένα κατασκοπευτικό Il-20 Coot σαρώνουν το συριακό εναέριο χώρο και συλλέγουν εικόνες και στοιχεία για τις πρώτες μαζικές αεροπορικές προσβολές.
Τα μαχητικά πέταξαν στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από την Κασπία Θάλασσα, το Ιράν και μπήκαν στη Συρία πετώντας πάνω από το βόρειο Ιράκ. Άγνωστο παραμένει αν ζήτησαν "άδεια" από τη Βαγδάτη ή πέταξαν κρυμμένα κάτω από το μεταγωγικό αεροσκάφος.
Άλλωστε σύμφωνα με Αμερικανικούς αξιωματούχους, τα 28 ρωσικά μαχητικά είχαν "κρυφτεί" χρησιμοποιώντας το ίχνος των μεταγωγικών αεροσκαφών και έκαναν μια στάση στο Ιράν στο δρόμο για τη Συρία.
Το ένα Su-30SM ήταν εξοπλισμένο με ένα παρεμβολέα στο ακροπτερύγιο με κωδικό KNIRTI SPS-171 / L005S Sorbtsiya-S mid/high band (ECM) για να μην εντοπιστεί.
Η όλη επιχείρηση παρακολουθείται στενά από το Ισραήλ το οποίο έχει αναπτύξει αεροσκάφη G.550 Eitam CAEW (Conformal Airborne Early Warning) και G.550 Shavit ELINT (Electronic Intelligence) για να κατασκοπεύσουν τις ρωσικές κινήσεις.
Ταυτόχρονα, 15 An-124 έχουν παραδώσει εξοπλισμό στη Συρία τις τελευταίας 15 ημέρες.
Πιο συγκεκριμένα, έξι ρωσικά μαχητικά Su-34 'Fullback' έστειλε η Ρωσία στη Συρία για να ενωθούν με τα 4 Su-30SMs, 12 Su-24M2s και 12 Su-25s στη βάση Hmeemeem/Bassel al-Assad IAP, στη Λαττάκεια.
Επιπλέον, 34 μαχητικά, 20 Mi-17s και Mi-24/35s, δύο Il-20 και τρεις τύποι UAV έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.Τα τελευταία πετάνε διαρκώς πάνω από την Ιντλίμπ και ενώνονται με τα IL-20  τα οποία χρησιμοποιούνται για ηλεκτρονική κατασκοπεία. To συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι εφοδιασμένο με υπέρυθρους και οπτικούς αισθητήρες, ραντάρ SLAR και εξοπλισμό δορυφορικών επικοινωνιών.
Τα Su-34s έφτασαν στη βάση Hmeemeem/Bassel al-Assad IAP  μόνα τους, φέροντας ειδκή διαμόρφωση με εξωτερική δεξαμενή καυσίμου στον κεντρικό φορέα του σκάφους για μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.
Και τα δύο φωτογραφήθηκαν ενώ πετούσαν πάνω από τη Mozdok στο δρόμο για Συρία μέσω Γεωργιανού, αρμενικού, ιρανικού και ιρακινού εναέριου χώρου.
Μια άλλη εικόνα δείχνει έξι ρωσικά μαχητικά πάνω από την Iτλίμπ και Χάμα. Ένα Tu-154 συνόδευε τα έξι Su-34 προς τη βάση στο Hmeemeem/Bassel al-Assad IAP. 
Σχεδιασμένα να  μεταφέρουν κατευθυνόμενα και μη όπλα, το Su-34 θα παρέχει στις ρωσικές δυνάμεις μια απίστευτη δύναμη αφού θα μπορεί να χτυπάει στόχους οπουδήποτε μέσα στη Συρία.
Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία είναι πλέον σε άλλο επίπεδο με τις νέες δυνατότητες δράσης...
Δείτε τις φωτογραφίες των ρωσικών μαχητικών, τις διαδρομές τους και το πρώτο βίντεο από τη ρωσική βάση.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Tu-154 FR24
IAF-G550-961-2015-09-20_09_27
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια