Η VW ανακαλεί και τα 11 εκατομμύρια οχήματα με το λογισμικό παραπλάνησης μέτρησης των ρύπων!!!

Το Group VW θα ανακαλέσει και τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο ρύπων, και να πείσει τον πλανήτη για την "μεταμέλειά" του, όπως αναφέρει το Reuters.
Μιλώντας σε μια συνέλευση κορυφαίων στελεχών της VW, στα κεντρικά της εταιρείας στο Wolfsburg αργά το βράδυ της Τρίτης, ο νέος επικεφαλής του Ομίλου, Matthias Müller, είπε ότι ένα πρόγραμμα «εκτενούς» ανάκλησης και μετατροπών έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλιστεί το ότι τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων. 
Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα ενημερωθούν «τις επόμενες λίγες μέρες» και θα προσκληθούν να φέρουν τα αυτοκίνητά τους για μετατροπές τους επόμενους μήνες. Το Group VW λέει ότι προγραμματίζει να ενημερώσει τους τεχνικούς, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τον επόμενο μήνα.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι ο Όμιλος VW σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προήλθαν από το γνωστό σκάνδαλο – πράγμα που πιεζόταν να κάνει από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση παράκαμψης των δοκιμών καυσαερίων στις ΗΠΑ, πριν από μία εβδομάδα.
Ο νέος CEO της VW δεν μίλησε ανοικτά για το ποιες ακριβώς εργασίες θα γίνουν στα προς ανάκληση αυτοκίνητα, όμως από τα συμφραζόμενα εικάζεται πως σίγουρα θα γίνει μια παρέμβαση (επαναπρογραμματισμός, αντικατάσταση ή παράκαμψη) του παράνομου λογισμικού. 
Από τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με το συγκεκριμένο λογισμικό παγκοσμίως, τα 2,1 εκατ. είναι της Audi (A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5), τα 1,2 εκατ. είναι της Skoda και τα 5 εκατ. της Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε:
«Η εσωτερική εκτίμηση αποκάλυψε ότι περίπου 5 εκατομμύρια επιβατικά Volkswagen εμπλέκονται παγκοσμίως. Ορισμένα μοντέλα και αντίστοιχες εκδόσεις (όπως η 6η γενιά VW Golf, η 7η γενιά VW Passat και η πρώτη γενιά VW Tiguan) είναι εφοδιασμένα αποκλειστικά με κινητήρες ντίζελ EA189.
«Όπως έχει προηγουμένως ανακοινωθεί, όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα VW που πληρούν τις προδιαγραφές EU6, οι οποίες ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, δεν επηρεάζονται. Επομένως σε αυτά περιλαμβάνονται τα σημερινά μοντέλα Golf, Passat και Touran».
Στα 11 εκατ. αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και 1,8 εκατ. ελαφρά επαγγελματικά.
Έως τώρα, μόνο 480.000 VW έχει ανακοινωθεί ότι θα ανακληθούν στις ΗΠΑ.
Στο "στόχαστρο" όμως μπαίνουν και οι θυγατρικές.
Οι έρευνες πλέον επεκτείνονται και σε θυγατρικές εταιρείες και όπως φαίνεται περίπου 700.000 ντιζελοκίνητα οχήματα της ισπανικής μάρκας SEAT (του ομίλου Volkswagen) επηρεάζονται από το σκάνδαλο.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας πάνω από 3.000 από αυτά που διατίθενται σήμερα σε εκθέσεις της SEAT στην Ισπανία, θα αποσυρθούν άμεσα, ενώ ανεστάλη η διάθεση και η παράδοση όλων των καινούργιων οχημάτων που φέρουν τους προβληματικούς κινητήρες.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική ήττα της Γερμανίας στη σύγχρονη ιστορία της. Το σκάνδαλο ξεπέρασε σε έκταση ακόμα και αυτό της Siemens ίσως γιατί είχε άμεση επίδραση στο καταναλωτικό κοινό,

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια