8 λαχανικά που θα αγοράσετε μόνο μια φορά και θα τα καλλιεργείτε για πάντα

Το να εξασφαλίσετε να έχετε φρέσκα μυρωδικά στο σπίτι σας δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλά φυτά που βγάζουν ρίζες μόλις μπουν στο νερό και σύντομα δίνουν νέα φύλλα.
Δείτε 8 καλά φυτά για να έχετε πάντα στο σπίτι ατελείωτο απόθεμα βιταμινών.

 
Το να έχει κανείς φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλά λαχανικά που βγάζουν ρίζες μόλις τα βάλετε στο νερό και σε μικρό χρονικό διάστημα σας δίνουν νέα φύλλα. Εδώ θα δείτε οκτώ από από τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά που μπορείτε να καλλιεργείστε στο σπίτι σας και να τα διατηρείτε συνεχώς. Θα έχετε συνεχώς φρέσκες βιταμίνες.

Φρέσκα Κρεμμυδάκια


Θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μόλις βυθίσετε τις ρίζες τους σε νερό. Απλά θυμηθείτε ότι εκεί που θα το έχετε πρέπει να έχει καλό φωτισμό.

Σκόρδα


Το σκόρδο βγάζει ρίζες γρήγορα και αναπτύσσεται εντυπωσιακά εάν το αφήσετε σε νερό. Οι βλαστοί του έχουν μια λεπτή γεύση και είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα για σάλτσες ή σαλάτες.

Κινέζικο λάχανο


Βυθίστε τις ρίζες του φυτού στο νερό και αφήστε το σε δωμάτιο με καλό φωτισμό για 1-2 εβδομάδες. Μετά μπορείτε να το βάλετε σε γλάστρα. Θα αναπτυχθεί σε κανονικό λάχανο.

Καρότο



Εάν κόψετε το επάνω μέρος του καρότου και το αφήσετε στο νερό, θα αρχίσει να βγάζει βλαστούς και να μεγαλώνει ξανά.

Βασιλικός


Όταν φτάσουν 3-4 εκατοστά σε μήκος, βάλτε τα μικρά βλαστάρια σε ποτήρι με νερό και αφήστε τα στον ήλιο. Όταν γίνουν διπλάσια σε μήκος, φυτέψτε τα στον κήπο. Σύντομα θα έχετε υγιή και ανεπτυγμένα φυτά.

Σέλινο


Κόψτε την βάση από το φυτό και βάλτε το σε ποτήρι με χλιαρό νερό. Αφήστε το στον ήλιο. Θα αρχίσει να βγάζει φύλλα στο κέντρο.Τότε μπορείτε να το φυτέψτε στο έδαφος.

Μαρούλι


Το μαρούλι θα αρχίσει πάλι να φυτρώνει αν το βυθίσετε τουλάχιστον το μισό στο νερό για μερικές ημέρες. Θα βγουν νέα φύλλα και τότε μπορείτε να το φυτέψτε στον κήπο.

Κόλιανδρο



Θα αρχίσει να μεγαλώνει υπέροχα αν το βάλετε στο νερό. Μετά φυτέψτε το ξανά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το υπέροχο άρωμά του.




tilestwra.com
Σχόλια