Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας....Αντέχεις να δεις αν ισχύει για σένα.....!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS-EzcxaXH6kZOg6jgZvTxaX4gRN3EuF7llM8xlcNNC75oPaHN9FT5uwCuml_KxNo6jKJxRck-CFdxQ5589-WHxvv6x2uvYccqMjNSf6QtSN0O2372PGdxRZs3gMqT0niR1GL06_MNCPp4/s400/ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ%CE%94%CE%95%CE%9D+%CE%91%CE%93%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9C%CE%95+%CE%A4%CE%9F%CE%9D+%CE%95%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F+%CE%9C%CE%91%CE%A3.jpgΑν κάτι μας πονάει, ή βλέπουμε ότι ντρεπόμαστε για άσχημα κομμάτια μας και δεν θέλουμε να παραδεχθούμε ότι τα ’χουμε, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν κάνουμε από μόνοι μας πράγματα για τους άλλους χωρίς να το θέλουμε, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν πάντα κάνουμε ότι μόνο οι άλλοι θέλουν, ή μας ζητήσουν, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν πιεζόμαστε επειδή «πρέπει», δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν παραμένουμε με ανθρώπους που δεν μας σέβονται και δεν μας εκτιμούν, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν οι άνθρωποι γύρω μας κοιτάζουν μόνο να πάρουν από μας χωρίς να υπολογίζουν το πώς νιώθουμε εμείς, και εξακολουθούμε να τους έχουμε γύρω μας, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν φοβόμαστε τη ζωή, και γι’ αυτό μένουμε σ’ ένα γνωστό βόλεμα, επειδή το άγνωστο θα μας βάλει θεωρούμε σε μπελάδες και ταλαιπωρία, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν δεν κάνουμε πράγματα για μας, τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε γαλήνιοι και σημαντικοί, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν φοβόμαστε να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτά που μας ανήκουν, ή που πιστεύουμε, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν δεν προσέχουμε το σώμα μας, το ταλαιπωρούμε με περισσότερα απ’ όσα αντέχει και το παραφορτώνουμε με άχρηστα «σκουπίδια» ως τροφή, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν κρίνουμε, ή νιώθουμε άσχημα για την εμφάνιση μας, ή τα παραπάνω κιλά, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν μας βγει να περπατήσουμε στη βροχή, να παίξουμε σε λούνα πάρκ ενώ είμαστε 50 χρονών, ή δεν ντυθούμε όπως νιώθουμε αλλά όπως αρμόζει στη θέση, την ηλικία και το περιβάλλον μας, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν θέλουμε να προσφέρουμε και δεν το κάνουμε γιατί σκεφτόμαστε πως θα το πάρουν οι άλλοι, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν δεν λέμε την αλήθεια όταν την γνωρίζουμε, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αν γίνεται μια αδικία την οποία ενώ ίσως θα μπορούσαμε να σταματήσουμε και εμείς εξακολουθούμε να παραμένουμε θεατές, δεν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Μόνο αν τιμάμε όλους τους φορείς μας, εκφράζουμε όσα νιώθουμε με πράξεις και λόγια, δεν καταπιέζουμε την ομορφιά μέσα μας, και δίνουμε σε μας, όλα όσα μας αξίζουν, ναι.

Τότε, έχουμε αρχίσει ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας.....


Νίκη Σλαύκου

Σχόλια