Ἡ μεγαλυτέρα ἀναδιανομὴ πλούτου ὅλων τῶν ἐποχῶν…

http://filonoi.gr/wp-content/uploads/2015/11/%E1%BC%A9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%E1%BD%B3%CF%81%CE%B1-%E1%BC%80%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%E1%BD%B4-%CF%80%CE%BB%CE%BF%E1%BD%BB%CF%84%CE%BF%CF%85-%E1%BD%85%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%E1%BF%B6%CE%BD-%E1%BC%90%CF%80%CE%BF%CF%87%E1%BF%B6%CE%BD....jpg Ἡ μεγαλυτέρα ἀναδιανομὴ πλούτου ὅλων τῶν ἐποχῶν...Αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχος ή ολιγάρχης, η περιουσία σου θα δημευτεί.

Ψηφίζουν την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών.

Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας εν μέσω κρίσεως (συσσωρευμένη απώλεια επάνω από 27% του ΑΕΠ από το 2008), ήταν το Ισοδύναμο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την μη-κατάργηση:

– των 700 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως επιχορήγηση του ταμείου συντάξεων της ΔΕΗ,
– των 535 εκατομμυρίων ετησίως επιχορήγηση του ταμείου συντάξεων του ΟΤΕ,
– των καθαριστριών που την δουλειά τους κάνουν ιδιωτικοί εργολάβοι και μετατίθενται στο δικαστικό σώμα,
– των 3-6 ΕΡΤ,
– των υπέρογκων μισθών της ΔΕΗ και των διπλασίων των απαιτουμένων υπαλλήλων της που φέρνουν την τιμή του ρεύματος στο διπλάσιο της τιμής της Γερμανίας, προκαλώντας την αποβιομηχάνιση και αποβιοτεχνοποίηση της χώρας,
– των 34 δημοσίων υπαλλήλων στην Λάρισσα που έλλειπαν από την υπηρεσία τους εν ώρα εργασίας εκ των 38 συνολικών, αλλά η προϊσταμένη τους απεκάλυψε ότι με 4 άτομα η δουλειά του τμήματος γίνεται μια χαρά!

…και χιλιάδων άλλων καθημερινών παραδειγμάτων, πάλι εν μέσω κρίσεως.

Θυμίζω πως η Ύφεση και η Ανεργία που προκαλούνται από την υπερφορολόγηση, προκειμένου να πληρώνονται τα «δωράκια» από το κράτος στους προνομιούχους, είναι η βασική αιτία των κόκκινων στεγαστικών και των κόκκινων επαγγελματικών και των κόκκινων καταναλωτικών δανείων!

Η υπερφορολόγηση όμως συνεχίζει ενισχυόμενη, ενώ ισοδύναμα κρίνονται η θήρευση των εξαθλιωμένων, χωρίς νομικό πλαίσιο για ελάφρυνση των χρεών όσων δεν είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε άνεργοι χωρίς καμμία ιδιοκτησία στο όνομά τους!

Συμφώνησαν και θα βγάλουν στο σφυρί το 75% των σπιτιών όσων χρωστούν στις τράπεζες.

Αυτό σημαίνει πως αποφάνθηκαν ότι το 75% όσων Ελλήνων χρωστούν καθυστερημένες οφειλές στις τράπεζες, είναι μπαταχτσήδες, δόλιοι και απατεώνες. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου οι «δόλιοι» υπολογίστηκαν στατιστικά στο 4%-5%!

Αν το 75% λέει κάποιος ότι είναι δόλιοι δανειολήπτες, τότε λέει πως οι Έλληνες είναι κατά 75% απατεώνες! Την ίδια στιγμή που εκκρεμούν 250.000 καταγγελίες για διαφθορά στο Δημόσιο, στην Αρχή Καταπολεμἠσεως της Διαφθοράς!

Αλλιώς δεν γίνεται να πάρουν το σχεδόν εξοφλημένο διαμερισματάκι του ανέργου με τα τρία παιδιά, όταν μάλιστα προκάλεσαν αύξηση της ανεργίας και ύφεση σε 7 μόλις μήνες.

Το 75% των Ελλήνων μπαταχτσήδες!

Μάλιστα, η κυβέρνηση αψηφώντας την απόφαση Νοεμβρίου 2014 από το ΣτΕ, για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έως τον Μάιο του 2015 (που πέρασε προ εξαμήνου), συνεχίζει και βεβαιώνει αντισυνταγματικούς φόρους ΕΝΦΙΑ σε πλασματικές τιμές.

Πλάκα επίσης έχει, που κανείς δεν λέει πως χωρίς προστασία 1ης κατοικίας, οι μικρομεσαίοι θα χάσουν τα σπίτια τους για τα εταιρικά δάνεια που εγγυήθηκαν προσωπικά προ κρίσεως.

Ο νόμος 4321/15 (άρθ. 31) που ίσχυσε και αναδρομικά, δηλαδή θα εφαρμοστεί και για χρέη που γεννήθηκαν πριν ο νόμος αυτός ψηφισθεί, αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη πως το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει καταπατηθεί.

Ο 4321/15 περνάει χρέη εταιρειών σε κατόχους άνω του 10% των μετοχών μικρομεσαίων Ελληνικών εταιρειών, ενώ εξαιρεί εισηγμένες και πολυεθνικές (κάτι έλεγε το Σύνταγμα για ισονομία;).

Σε συνδυασμό με την κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας, καταλήγει ότι οι μικρομεσαίοι θα χάσουν τα σπίτια τους γιατί υπέστησαν τις επιπτώσεις της κρίσης που προκαλεί η αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων και η υπερφορολόγηση.

Η ελληνική οικονομία μετατράπηκε σε ένα τοξικό κοκτέιλ. Οι 2,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι της παραγωγικής οικονομίας φορολογούνται για να συντηρούν 1,2 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους (με ΔΕΚΟ κλπ), συν 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, συν 1,5 εκατομμύριο ανέργους, συν φυσικά τον εαυτό τους!

Ο ΣΕΒ έβγαλε και μελέτη για αυτό: ένας εξαιρετικός εργαζόμενος δουλεύει εξαιρετικά παραγωγικά, και ο εργοδότης του αποφασίζει να του δώσει υψηλό μισθό για να τον κρατήσει ευχαριστημένο:
– Ο εργαζόμενος παίρνει €2780
– Το κράτος παίρνει €3448
– Ο εργοδότης πληρώνει €6228

Ποιος σας είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει για τον εαυτό του;;;
Για το κράτος δουλεύουμε όλοι. Και εκείνο δουλεύει για τους υπαλλήλους του.

Στο μεταξύ, δεδομένου ότι τα €80 δις καθυστερημένων οφειλών προς το δημόσιο οφείλουν αποκλειστικά συμμετέχοντες της παραγωγικής οικονομίας, ετοιμάζεται κολχόζ που θα ζήλευε και ο Λένιν:

Μετά από 6 χρόνια υποτιμήσεως των τιμών των ακινήτων κατά 50%-60% από τα προ κρίσεως επίπεδα, φορολογούν με τιμές του Ζενίθ των τιμών των πλέον απαξιωμένων ακινήτων, αλλά όταν τα κατάσχουν και τα πλειστηριάσουν η οφειλή θα μειωθεί μόνο για το ποσόν που θα πιάσουν στις προφανώς στημένες δημοπρασίες όπου θα πωλούνται ανά 10.000 διαμερίσματα την φορά σε fund-κοράκια για το 10% της πραγματικής εμπορικής τους αξίας.

Οι 100 δόσεις έγιναν μια ακόμα παγίδα που στήθηκε στους μετέχοντες της παραγωγικής οικονομίας, (καθώς δεν υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να πληρώνει φόρους. Οι φόροι για όποιον λαμβάνει αμοιβή από το κράτος δεν είναι παρά έκπτωση που κάνει το κράτος στις αμοιβές του.)

Θα δημεύσουν και θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια της μεσαίας τάξεως, αλλά τουλάχιστον δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες-δικαστίνες!

Η παρούσα δρομολόγηση οδηγεί να καταλήξουμε ένας λαός διχασμένος σε 2,8 εκατομμύρια σκλαβάκια που θα δουλεύουν ασταμάτητα για να πληρώνουν υπέρογκους και αντισυνταγματικούς φόρους σε πλασματικά εισοδήματα, ώστε οι υπόλοιποι 8 εκατομμύρια Έλληνες να περνούν μιαν καλή, άκοπη και χωρίς ανησυχία ζωή.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι παρούσες οικονομικές πολιτικές οδηγούν σε αιματοχυσίες στο σύντομο μέλλον.

Το ερώτημα είναι αν οι αιματοχυσίες θα γίνουν με την παρούσα κυβέρνηση, ή με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ.

Παρεμπιπτόντως, με την χρονιά που είχαμε εφέτος στον Τουρισμό, αν δεν είχαμε κάνει 3 φορές εκλογές και δεν είχαν μπει και τα capital controls, θα είχαμε 3%-4,5% ανάπτυξη εφέτος, και τα μέτρα που θα χρειαζόταν να πάρουμε θα ήταν περί το 1 δις ευρώ.

Για όσους ακόμη έχουν αυταπάτες…

Ἀγησίλαος Βερούτης

εἰκόνα

filonoi.gr
Σχόλια