Κακώς τα δεχτήκαμε! Ο ισλαμικός στρατός δημιουργεί μεγάλη στρατιωτική βάση απέναντι από την Κρήτη!

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/11/is-libya.jpgΔεν φτάνoυν τα προβλήματα μας με την ανεξέλεγκτη είσοδο χιλιάδων μεταναστών από την  Τουρκία, τώρα έχουμε και τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης του ISIS στην πόλη της Σύρτης στη Λιβύη,  κοντά στην  Κρήτη. 
Οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «ισλαμικός στρατός», μετέφεραν χιλιάδες μαχητές και βαρύ οπλισμό από όλη την Λιβύη και όχι μόνο, δημιουργώντας μια νέα βάση στην πόλη της Σύρτης, που βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο την  αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Εκμεταλλευόμενοι την πολιτική κρίση στη Λιβύη κατά το παρελθόν έτος, αυξήθηκαν  οι ισλαμιστές μαχητές του ισλαμικού στρατού δημιουργώντας μία Μεραρχία σύμφωνα με τα στρατιωτικά δεδομένα, από 5000 πάνοπλους και εκπαιδευμένους Τζιχαντιστές», ανέφερε η εφημερίδα.
Η ροή των ισλαμιστών ιδιαίτερα στη Λιβύη έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Με εντολή της ηγεσίας του ISIS, ξένοι μισθοφόροι συρρέουν στη Σύρτη, προερχόμενοι από την Συρία, το Ιράκ, αλλά και από την ίδια την Λιβύη.
«Οι Τζιχαντιστές θα υλοποιήσουν άμεσα επιχείρηση ελέγχου των νέων κοιτασμάτων πετρελαίου αλλά και των διυλιστηρίων κοντά στην Σύρτη. Αυτό είναι θέμα χρόνου»,  αναφέρει πηγή κοντά  στην αναγνωρισμένη  κυβέρνηση της Λιβύης.

islamiko-kratos-ik
Οι μυστικές υπηρεσίες της Λιβύης εκτιμούν  ότι ο τελικός στόχος των ισλαμιστών στον τομέα αυτό θα είναι μια άμεση επίθεση στην Ιταλία!

«Οι Τζιχαντιστές εποπτεύουν περισσότερα από 150 χιλιόμετρα της μεσογειακής ακτής της Λιβύης, από το Abu  Nofal Grein έως την πόλη της Σύρτης»,  γράφει η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Σύρτη θα μετατραπεί στον κύριο  χώρο που θα συγκεντρωθούν  οι δυνάμεις της οργάνωσης σε περίπτωση «μετατόπισης» τους από το Ιράκ και την Συρία.
«Η μονάδα επιπέδου Μεραρχίας στη Λιβύη μας ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ευρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής μέσω της οποίας θα επεκτείνει την επιρροή της σε όλη τη Βόρεια Αφρική», δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής πληροφοριών Patrick Pryor.
«Η καταπολέμηση του ισλαμικού στρατού στην Λιβύη θα είναι πολύ δύσκολη, μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του Καντάφι. Οι υπάρχουσες δυνάμεις  δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την χώρα. Πολλές ομάδες πολεμούν μεταξύ τους και όχι με τους ισλαμιστές. Οι γειτονικές χώρες είναι πολύ αδύναμες για να ξεκινήσουν μια νέα στρατιωτική επέμβαση» καταλήγει ο Αμερικανός αναλυτής.

Όπως γίνεται κατανοητό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, κινδυνεύει όχι μόνο η Ιταλία αλλά και η Κρήτη και η Πατρίδα μας κατ΄επέκταση. Πρέπει άμεσα η ΕΕ να συγκροτήσει ένοπλη δύναμη από τις χώρες της Ένωσης και με ιδία μέσα να επιτεθεί σε αυτήν τη βάση το ταχύτερο δυνατό. 
Η Ελλάδα θα εμπλακεί ενδεχομένως σε αυτές τις επιχειρήσεις με μονάδες επιφανείας και με την πολεμική αεροπορία, αλλά και με βάσεις. Το γοργόν και χάρη έχει, αλλιώς…τα προβλήματα από αυτήν την παρουσία τόσων χιλιάδων Τζιχαντιστών θα αποτελέσουν κίνδυνο πρωτίστως για Ελλάδα και Ιταλία. 



pentapostagma.gr
Σχόλια