Διαβάστε πώς ο ημιπαράφρων Ερντογάν έκανε τον Πούτιν «αφεντικό» της Συρίας

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/11/putin_syria-630x400.jpgΗ ανάπτυξη των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία στη Λαττάκεια της Συρίας έχει ως αποτέλεσμα η Ρωσία να ελέγχει πλέον πλήρως τον εναέριο χώρο της Συρίας και μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει όχι μόνο την Άγκυρα αλλά και τους δυτικούς συμμάχους που επιχειρούν στη Συρία, αφού πλέον γνωρίζουν ότι το αφεντικό στην περιοχή, λόγω των S-400, είναι η Ρωσία.

Η Ρωσία παράλληλα κήρυξε ξεκάθαρα τον οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία.

Την Πέμπτη η ρωσική Αστυνομία συνέλαβε 39 Τούρκους επιχειρηματίες, που συμμετείχαν σε αγροτοβιομηχανική έκθεση προϊόντων, κατηγορώντας τους ότι παραβίασαν τους ρωσικούς νόμους περί μετανάστευσης.

Αυτή ήταν η πρόφαση για να τους εξευτελίσει και να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα ότι εδώ πλέον δεν θα πουλάτε τα προϊόντα σας.

Το ίδιο μήνυμα στάλθηκε και αλλιώς, με 1.000 τουρκικά φορτηγά που μεταφέρουν αγροτικά και άλλα προϊόντα από την Τουρκία στη Ρωσία να μην μπορούν να περάσουν τα σύνορα Γεωργίας – Ρωσίας. Γιατί τα σύνορα είναι κλειστά στα τουρκικά προϊόντα.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του φέρεται ως παρανοϊκός. Τη μία δηλώνει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν γνώριζε ότι κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος, την άλλη το παίζει μάγκας και λέει όλο έπαρση ότι όχι μόνο δεν μετανιώνει για την κατάρρευση αλλά και απειλεί τον Πούτιν ότι «παίζει με τη φωτιά» και την Κυριακή διαβάσαμε ότι δήλωσε πως μετάνιωσε για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού.

Μετάνιωσε αλλά ακόμα δεν ζήτησε τη συγγνώμη που απαιτεί ο Πούτιν.

Ανεξάρτητα όμως από το πώς αισθάνεται ο Ερντογάν, μετανιωμένος, λυπημένος, οργισμένος, αμετανόητος, η πραγματικότητα είναι η εξής: Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία την Τρίτη έδωσε στον Πούτιν το δικαίωμα να στείλει πυραυλικά συστήματα S-400 στη Συρία και να ελέγχει πλέον απόλυτα τους ουρανούς της, πράγμα που θα του ήταν εξαιρετικά δύσκολο πριν την τουρκική ηλιθιότητα.

Ήταν ο ίδιος Πούτιν που ορκιζόταν, στην αρχή της εμπλοκής του στον πόλεμο στη Συρία, ότι δεν σκόπευε ποτέ να στείλει S-400 στην περιοχή, για να καθησυχάσει τους δυτικούς.

Χάρη στον τούρκικο τσαμπουκά, ο Πούτιν όχι μόνο έστειλε S-400 στη Συρία αλλά και κανείς δεν τόλμησε να του φέρει την παραμικρή αντίρρηση.

tribune.gr
Σχόλια