Έκτακτο – Χάκερς δίνουν διορία ως την προσεχή Πέμπτη στις ελληνικές τράπεζες που απειλούν να σβήσουν τα χρέη!

http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2015/11/473781.jpg Νέο μήνυμα έστειλαν το απόγευμα της Δευτέρας (30/11/205) οι χάκερς που απειλούν με «εισβολή» στα συστήματα ελληνικών τραπεζών.

Στο νέο μήνυμα, δίνουν διορία έως την Πέμπτη, προκειμένου να τους δοθούν τα λύτρα των 700 bitcoin, δηλαδή 250.000 ευρώ που ζητούν από ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να μην «ρίξουν» τα πληροφοριακά τους συστήματα.

Ποιοι είναι οι χάκερς που επιτέθηκαν στις τρεις ελληνικές τράπεζες;

«Η Armada Collective είναι μία από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις χάκερς στον κόσμο. Ο τρόπος δράσης της ομάδας είναι να στέλνει απειλητικά μηνύματα συνήθως σε οικονομικούς στόχους και στη συνέχεια να ζητά λύτρα σε bitcoins, (ηλεκτρονικά νομίσματα τα οποία δεν ανιχνεύονται), ενώ φροντίζουν να μην αφήνουν ηλεκτρονικά ίχνη.

Τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο των συγκεκριμένων χάκερς έχουν μπει πάνω από 25 τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, σε τράπεζα στο Κίεβο που αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα οι χάκερς μπήκαν στο λογιστικό της σύστημα και τα ΑΤΜ άρχισαν να βγάζουν μόνα τους λεφτά!».

Αυτή είναι η εκτίμηση στελέχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κυβερνοεπίθεση που έγινε σε τρεις ελληνικές τράπεζες την περασμένη Πέμπτη και είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της ΕΥΠ, αρμόδια για την εθνική ασφάλεια που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ παλαιότερα με αυτή την ομάδα χάκερς είχαν ασχοληθεί το FBI και η CIA.

Στο απειλητικό μήνυμα που έστειλαν οι Ρώσοι χάκερς στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρουν ότι η διορία για την καταβολή λύτρων λήγει σήμερα, Δευτέρα (30/11/2015), προειδοποιώντας μάλιστα πως σε περίπτωση που δεν καταβληθούν 700 bitcoins, δηλαδή περίπου 280.000 ευρώ, συστημικές ελληνικές τράπεζες θα δεχθούν επίθεση με στόχο την αλλοίωση απόρρητων τραπεζικών στοιχείων. Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας οι χάκερς έστειλαν νέο μήνυμα δίνοντας διορία έως την Πέμπτη.

Σύμφωνα πάντως με πηγές από τις τράπεζες δεν προκύπτει κανένα ζήτημα ασφάλειας συναλλαγών καθώς η απειλή δεν αφορά υποκλοπή στοιχείων ή λογαριασμών, ενώ διαβεβαιώνουν ότι τα συστήματά τους είναι απολύτως θωρακισμένα και ασφαλή. Στις αρχές Οκτωβρίου η «Armada Collective» είχε επιτεθεί σε επιχειρήσεις στην Ελβετία ζητώντας κι εκεί λύτρα με απειλητικό μήνυμα.


newsbomb.gr


Σχόλια