ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα Ελληνικά Νησιά… Απόβαση Ξένων Πρακτόρων για Τζιχαντιστές

https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/11/cf84ceb6ceb9cf87ceb1cebdcf84ceb9cf83cf84ceb5cf83-cf83cf84ceb7cebd-ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb13.jpg?w=750 Απόβαση στα ελληνικά νησιά έχουν κάνει κλιμάκια ξένων μυστικών υπηρεσιών μετά το συναγερμό που σήμανε στην Ευρώπη από το τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλισε το Παρίσι.

Την ώρα που οι ελληνικές αρχές αναζητούν τα ίχνη του 27χρονου αρχιτρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ στη Λέρο, ξένοι πράκτορες αναπτύσσουν τις δικές τους επιχειρήσεις σε Λέσβο, Κω, Χίο, Κάλυμνο, Σάμο και Ρόδο. Στόχος τους να αναζητήσουν κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μέλη του ISIS. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούν να αναπτύξουν δίκτυα πληροφοριών που σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει από αμερικάνικες, βρετανικές, ρωσικές, ισραηλινές υπηρεσίες. Σε κάποιες περιπτώσεις συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές και σε άλλες όχι. Ετσι συμβαίνει άλλωστε συνήθως, καθώς οι ειδικές αυτές ομάδες λειτουργούν πάντα και αυτοτελώς για λογαριασμό των χωρών τους. Η Ελλάδα είναι η βασική πύλη εισόδου για μετανάστες και υπόπτους στο δρόμο για την Ευρώπη και έτσι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μυστικών υπηρεσιών δυστυχώς είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» αξιόπιστη πηγή. Προσθέτει δε ότι «οι πράκτορες προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος από οτιδήποτε. Από κυκλώματα δουλεμπόρων που μπορεί να έχουν επαφές με μέλη του ISIS μέχρι κυκλώματα που πλαστογραφούν διαβατήρια και μπορεί να έχουν εξυπηρετήσει τζιχαντιστές. Οι πράκτορες συνήθως εμφανίζονται ως διπλωματικοί ακόλουθοι και έρχονται με διπλωματικά διαβατήρια».

Από την πλευρά τους οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας εντείνουν τις προσπάθειές τους με τη συνδρομή υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού προκειμένου να εξαρθρωθούν στα μεθοριακά νησιά μαφιόζικες ομάδες που φέρονται να συνεργάζονται με Τούρκους δουλεμπόρους για τη διακίνηση των μεταναστών ή και για την έκδοση πλαστών εγγράφων.

Στη Λέρο οι αστυνομικοί αναζητούν ίχνη του Αμπααούντ για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι πέρασε από τα τουρκικά παράλια μαζί με πρόσφυγες σε ελληνικό νησί δύο μήνες πριν από την επίθεση.

Οι έρευνες εντάθηκαν μετά την κατάθεση της ξαδέρφης του Αμπααούντ, Χασνά Αΐτ Μπουλασέν, στις γαλλικές αρχές. Οι Ελληνες αξιωματικοί έχοντας στη διάθεσή τους την πιο πρόσφατη φωτογραφία και τα δαχτυλικά αποτυπώματά του αναζητούν τα ίχνη του ανάμεσα στις χιλιάδες καρτέλες των προσφύγων που είχαν περάσει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από τη Λέρο. Το πιθανότερο είναι τα στοιχεία του να μην είχαν καταχωρισθεί στο διεθνές σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης «Eurodac» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί ηλεκτρονικά.

Τη μαρτυρία της ξαδέλφης του αρχιτρομοκράτη έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό «Valeurs Actuelles», σύμφωνα με το οποίο ο «μακελάρης» του Παρισιού της ζήτησε να τον κρύψει και της αποκάλυψε μέρος από τα θανατηφόρα σχέδιά του. Στην κατάθεση που έδωσε η γυναίκα στις 15 Νοεμβρίου 2015 στους Γάλλους αστυνομικούς υποστήριξε πως ο Αμπααούντ ήθελε να χτυπήσει προάστια που κατοικούσαν άτομα εβραϊκής καταγωγής σε λεωφορεία και σχολεία.

Η Μπουλασέν ανέφερε ότι ο ξάδερφός της είχε αποκαλύψει σε εκείνη πως πέρασε στην Ευρώπη μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία μέσω Ελλάδας. Παρέμεινε κρυμμένος για περισσότερο από δύο μήνες σε ευρωπαϊκό έδαφος -χωρίς να αποκαλύπτει τη χώρα- μέχρι και τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Η έρευνα των ελληνικών διωκτικών αρχών δεν
αφορά μόνο τον Αμπααούντ αλλά και τους υπόλοιπους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Από τη Λέρο το επίμαχο χρονικό διάστημα πέρασαν περίπου 3.000 άτομα, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ηδη έχει εξακριβωθεί ότι οι δύο καμικάζι αυτοκτονίας που έπεσαν νεκροί έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο πέρασαν στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου 2015 μαζί με 198 πρόσφυγες και από εκεί μέσω τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών έφθασαν στη Γαλλία. 

hellasforce.com
Σχόλια