Πρώην επικεφαλής DIA: Τεράστιο λάθος που εξοντώσαμε Σαντάμ και Καντάφι

http://itimes.gr/wp-content/uploads/2015/11/flynn-620x330.jpg«Η Ιστορία θα μας κρίνει πολύ σκληρά που εξοντώσαμε τον Σαντάμ και τον Καντάφι, όσο σκληροί κι αν ήταν», δηλώνει τώρα ο πρώην επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών (DIA), Μάικλ Φλιν.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Αμερικανός απόστρατος που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ παραδέχεται ότι η λάθος στρατηγική που ακολούθησε η Δύση ήταν εκείνη που «γέννησε» το Ισλαμικό Κράτος. «Μετανιώνω απόλυτα για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ήταν τεράστιο λάθος».

Παράλληλα, τάσσεται επίσης υπέρ μιας αποστολής στρατευμάτων στο έδαφος, αλλά, όπως λέει, «με διαφορετικούς όρους αυτή τη φορά. Δεν μπορούμε να νικήσουμε από αέρος. Πρώτα πρέπει να στερήσουμε τον ζωτικό χώρο του Ισλαμικού Κράτους και μετά να διασφαλίσουμε την ηρεμία και την ασφάλεια».

O Μάικλ Φλιν θεωρεί επιτακτική την ανάγκη συνεργασίας με τη Μόσχα. «Πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά μαζί τους. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει στρατιωτικά στη Συρία και αυτό άλλαξε δραματικά την κατάσταση. Δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι η Ρωσία είναι κακή και πρέπει να αποσυρθεί».

Τέλος, καλεί τη Δύση να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της, όπως άλλαξαν και οι τρομοκράτες. «Οι ταλιμπάν εμφανίζονταν ως πολεμιστές. Ο Μπαγκντάτι εμφανίζεται σαν Πάπας και διανοούμενος. Ανέβασε τον πόλεμο από τοπικό σε παγκόσμιο θρησκευτικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.


itimes.gr
Σχόλια