Ο κύβος ερρίφθη: Χερσαίες επιχειρήσεις κατά του ISIS με ανάπτυξη χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών στη Συρία!!!

Ο κύβος ερρίφθη για γενικευμένες χερσαίες επιχειρήσεις Ρώσων στρατιωτών στη Συρία. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από τη Μόσχα, ενώ δημοσιεύματα του αραβικού Τύπου κάνουν λόγο για εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο να κινητοποιηθούν 150.000 στρατιώτες και να “τελειώνει η κατάσταση με τον ISIS”.
Δεν αποκλείεται, ο τεράστιος αυτός αριθμός στρατιωτών να αποτελείται και από άλλες δυνάμεις, όπως Ιρανούς και Σύριους, οι οποίοι θα καθοδηγούνται από Ρώσους, που θα έχουν και το γενικό πρόσταγμα δεδομένων των αεροπορικών βομβαρδισμών που θα προηγηθούν ή θα γίνονται ταυτόχρονα και βεβαίως της δράσης ρωσικών αρμάτων μάχης στο έδαφος της Συρίας. Ήδη, δεκάδες ρωσικά άρματα μάχης T-90 έχουν ήδη αποσταλεί στη Συρία.
Ρώσοι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι πηγές από το Κρεμλίνο αναφέρουν πάντως πώς σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν στη Συρία περίπου 1.000 επιπλέον άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, ενώ ο αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών που θα μετασταθμεύσουν στη βάση της Λαττάκειας θα ξεπεράσουν τα 100. Έχει ληφθεί ήδη η απόφαση για 12 Su-30SM και Su-34.
Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο πώς η Μόσχα έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε γενικευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να τελειώσει τους τζιχαντιστές, αναπτύσσοντας μάλιστα και μία συμμαχία και με άλλες δυνάμεις, όπως η Γαλλία που μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι μετά το μακελειό στο Παρίσι.
Στόχος είναι ο επανέλεγχος της πόλης Ράκκα, το προπύργιο δηλαδή του ISIS. Η πόλη έχει αυτο-ανακηρυχθεί σε πρωτεύουσα του ISIS στην Συρία και επιτηρείται από 5.000 τρομοκράτες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι έχει στοχοποιηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, όπως επίσης και από τον Συριακό Στρατό.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πώς δόθηκε εντολή από το Κρεμλίνο για την άμεση ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων, με την μετακίνηση νέων πυραυλικών συστημάτων, καθώς και το κατάπλου ρωσικών υποβρυχίων με πυρηνικό εξοπλισμό. Επίσης ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν πάρει την εντολή να προσεγγίσουν τα συριακά λιμάνια.
Ιράκ και Ρωσία σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έχουν έλθει σε αμυντική συμφωνία προκειμένου οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα το στρατιωτικό αεροδρόμιο Al Taqaddum, στη Χαμπανίγια , 74 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης τόσο ως ενδιάμεσο σταθμό για τη βάση στα Λαττάκεια, όσο και για να εξαπολύουν από εκεί αεροπορικές επιδρομές ενάντια του Ισλαμικού Κράτος μέσα στο Ιράκ.
Μετά την κατάρριψη δε του Su-24, η Ρωσία έχει καταφέρει να βάλει στην άκρη την Τουρκία και να την αδρανοποιήσει σε μεγάλο ποσοστό, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πώς αν απογειωθούν ξανά μαχητικά της θα καταρριφθούν από τους S-400 που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και μερικές ημέρες τα τουρκικά μαχητικά δεν έχουν τολμήσει καν να απογειωθούν. Πόσο μάλλον να προσεγγίσουν τα σύνορα με τη Συρία.
Φαίνεται λοιπόν πώς η απόφαση για χερσαίες επιχειρήσεις έχει ληφθεί. Αυτό που απομένει είναι ο χρόνος διεξαγωγής τους με βασικό παράγοντα την εξόντωση των τζιχαντιστών με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

http://www.pronews.gr
Σχόλια