ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΡΥΦΗ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3S6x3Qo2Ma55-EG6AcEsgjisemfm1n2JExtcjJ2ogcCXInw0icr7b2KMU_9lL_yUB8S1Fo8TvINUz2fGHijot2Hp0MpvfRRcw16T4MS9NwNFKMau5oDitTAVzwbb7ig7BSskVyaGnloM/s400/Uranium3.jpgάρθρο του κ. Ιωάν. Παπαζήση
ΠΡΙΝ 8 ΕΤΗ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ Ε.Μ.Π ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΛΑ. ΕΩΣ ΤΟ 1970 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ. ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΛΟΤΙΚΑ. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 1991 ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1970-1973 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ. ΤΟΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΟ.

ΤΟ 2009 ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 40.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ .ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΩΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Κ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΥΔΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ.ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ .ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ κ.Ε.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΚ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ «η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ορυκτού ουρανίου που υπό κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα τρεις χιλιάδες (3.000) χρόνια! Και ίσως φανούν χρήσιμα στο εγγύς μέλλον όταν η χώρα μας αποφασίσει να δημιουργήσει μια νέα ενεργειακή βιομηχανία με στόχο να τροφοδοτήσει μια ανταγωνιστική και ευημερούσα οικονομία, τεχνικά ικανή να διεκδικεί με ασφάλεια και δικαιοσύνη ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τον παγκόσμιο πλούτο».

ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ . ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΑΣ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.


– ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

greeknewsondemand.com 
Σχόλια