Αποτοξινώστε το σπίτι σας - Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να γίνει το σπίτι σας πιο…υγιές;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJzpRXQH9dqQKgY4UStyo3lFsYUdr729ckNsWAuNwyH5KV2kv9PhjT_nl1sNiehrZtJKgzWqvxOdiP0fNPKYOamCOmP0ykMu-kFb49kDWe00F2XfjVvrdICQKyLJ4uc8cu5gC8hGghAWo/s1600/saloni-612x382.jpgΌπως ακριβώς το σώμα μας, έτσι και το σπίτι μας χρειάζεται τη δική του…αποτοξίνωση, από τα καθημερινά μικρόβια που το περιτριγυρίζουν. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να γίνει το σπίτι σας πιο…υγιές;
1. Συμμαζέψτε την…ηλεκτρονική ακαταστασία

Για την αποκτήσετε την πολυπόθητη ηρεμία μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, κατ’ αρχήν απαλλαγείτε από την ακαταστασία που προκαλούν η τηλεόραση, ο υπολογιστής και ένα σωρό ηλεκτρονικά gadgets που γεμίζουν το χώρο σας.
Βάλτε μία τάξη στα καλώδια και τα τηλεχειριστήρια, που σας αποσπούν την προσοχή και αν είναι δυνατόν βρείτε κρυφές γωνιές για να τα τοποθετήσετε, ώστε να μην τα βλέπετε όλη την ώρα μπροστά σας.

2. Η εμμονή των μικροϊνών

Η ύφανση πανιών που είναι κατασκευασμένα από μικροϊνες, αρπάζουν τη βρωμιά και τη συγκρατούν, αντί να της επιτρέπουν να αιωρείται παντού στο χώρο σας. Έτσι, οι επιφάνειες παραμένουν καθαρότερες για περισσότερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, τα υφάσματα αυτά είναι τόσο πρακτικά, που δε χρειάζονται τη συνοδεία καθαριστικών, άρα δεν επιβαρύνετε το περιβάλλον με επιπλέον χημικές ουσίες.

3. Αποφύγετε ύπουλες χημικές ουσίες

Και για του λόγου το αληθές, διαβάστε προσεκτικά όλα τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων καθαρισμού που χρησιμοποιείτε και αναζητήστε εκείνα που είναι πιο φιλικά προσκείμενα στο περιβάλλον. Εναλλακτικά, υπάρχουν και φυσικές λύσεις καθαρισμού του σπιτιού σας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χρήσεις του αλατιού, της σόδας και του ξυδιού.

4. Αλλαγή φίλτρου στον απορροφητήρα

Ο απορροφητήρας είναι ένα μέρος στο σπίτι που συχνά αμελούμε, μέχρι την ώρα που πλέον είναι ορατό ότι το φίλτρο του θέλει άλλαγμα. Ωστόσο, για να αναπνέουμε καθαρότερο αέρα πρέπει να φροντίζουμε να αλλάζουμε φίλτρο πριν αυτό βρωμίσει πάρα πολύ.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τα ειδικά φίλτρα, με υποαλλεργική δράση και να τα αλλάζετε, τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση οσμών και βακτηρίων και διασφαλίζει ότι οι ερεθιστικές ουσίες όπως η σκόνη, η μούχλα κ.λπ θα απομακρυνθούν επαρκώς από τον αέρα.

5. Έξυπνες κινήσεις με τα καλώδια επέκτασης (πολύπριζα)

Ένας από τους βασικούς κινδύνους στο σπίτι είναι να χρησιμοποιούνται τα καλώδια επέκτασης ως μόνιμη καλωδίωση. Οι ειδικοί επιμένουν, ότι αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο προσωρινά και ποτέ περιτυλιγμένα ή επικαλυμμένα, για να μην υπερθερμανθούν και προκαλέσουν πυρκαγιά. Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι να ζητήσετε από τον ηλεκτρολόγο σας να προσθέσει περισσότερες πρίζες στο σπίτι.

6. Πάντα να πλένετε τη λαβή του ψυγείου

Η κλασική κίνηση όλων, είναι να ανοίξουν το ψυγείο, να βγάλουν τα τρόφιμα και έπειτα να ακουμπήσουν τη λαβή για να ξανακλείσουν το ψυγείο. Σπάνια, όμως κάποιος σκέφτεται να καθαρίσει και να απολυμάνει τη λαβή αυτή. Οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να σκουπίζετε με ένα πολύ δυνατό καθαριστικό μάλιστα, τη λαβή του ψυγείου κάθε μέρα, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει εστία μόλυνσης, όπου αγγίζοντάς τη, μεταφέρετε τα όποια μικρόβια με τα χέρια σας στο σώμα σας και σε όλο σας το σπίτι.

7. Φυσική λάμψη στο μπάνιο

Αφήστε το μπάνιο σας να αεριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά αφού κάνετε ντους. Η κίνηση αυτή περιορίζει την υγρασία, άρα και τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας.

8. Κάθε πότε βάζετε ηλεκτρική σκούπα;

Η τυπική συνταγή λέει ότι πρέπει να βάζετε σκούπα κάθε δεύτερη μέρα, αλλά έστω και μία φορά την εβδομάδα κάνει τη διαφορά. Αυτοί που πρέπει βέβαια να είστε πιο επιμελείς με τη συγκεκριμένη οικιακή εργασία είναι όσοι έχετε κατοικίδια και όσοι είστε αλλεργικοί.

www.clickatlife.gr

Διαβάστε επίσης: Πως να αλλάξετε την αύρα του σπιτιού σας
Σχόλια