Δημιουργούν 'αποθήκες ανταλλακτικών' με όργανα απο ανθρώπους. Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgnPTlKwLzbGVUH2iKYOjuJCd_VQYWaxMuDz0RVKR1K769kAo6LNKjOQtDjE7UUHAbANo8weHBXeRhpaes3JLJAL5MDFjfznZaObDWDdffOvc0t_vBe9AYDBsy-mJ17PQ5oiBagRtCZIBa/s400/emporio-anthrwpwn.pngΤο αποκαλυπτικό έγγραφο φέρνει στο φως το Ρόιτερς το οποίο είχαν στα χέρια τους οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ. Στο παρελθόν η κυβέρνηση του Ιράκ κατηγορούσε το Ι.Κ. για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων,
βάσει μιας άγνωστης μέχρι σήμερα γνωμοδότησης των λογίων της, γεγονός που εγείρει φόβους ότι οι τζιχαντιστές ενδέχεται να επιδίδονται σε λ
Η γνωμοδότηση αυτή, που περιέχεται σε ένα έγγραφο με ημερομηνία 31η Ιανουαρίου 2015, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρει πως η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη, επιτρέπεται. Μια επίσημη μετάφραση του εγγράφου από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί από το πρακτορείο στο Διαδίκτυο (http://graphics.thomsonreuters.com/doc/document.pdf).
Το Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου. Στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ λένε ότι βρισκόταν ανάμεσα σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων και πληροφοριών που απέσπασαν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού σε επιδρομή που έκαναν τον Μάιο στην ανατολική Συρία.
«Η ζωή και τα όργανα του αποστάτη δεν απαιτείται να τυγχάνουν σεβασμού και μπορούν να αφαιρούνται ατιμωρητί», αναφέρει το έγγραφο, που είναι γραμμένο με τη μορφή φετφά, επίσημης γνωμοδότησης ή ερμηνείας από μουφτή ή από ιμάμη σχετικής με θρησκευτικά ή νομικά ζητήματα του ιερού μουσουλμανικού δικαίου. Το κείμενο έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους.
«Όργανα που τερματίζουν τη ζωή του αιχμαλώτου εάν αφαιρεθούν: Η αφαίρεση τους επίσης δεν απαγορεύεται», αναφέρει ο Φετφάς Αρ. 68, σύμφωνα με την επίσημη μετάφρασή του.
Αφ' εαυτού το κείμενο δεν αποτελεί απόδειξη πως το ΙΚ πράγματι επιδίδεται σε συγκομιδή και λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό δίνει από θρησκευτική άποψη την έγκριση για μια τέτοια δραστηριότητα, με βάση την ακραία ερμηνεία του ισλαμικού νόμου από μέρους της οργάνωσης — την οποία απορρίπτουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι.
Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το ΙΚ ότι αφαιρεί και συγκεντρώνει ανθρώπινα όργανα τα οποία στη συνέχεια εμπορεύεται για να εξασφαλίζει έσοδα.
Στο έγγραφο δεν προσδιορίζεται ποιος θεωρείται «αποστάτης» από το ΙΚ, το οποίο δολοφονεί και φυλακίζει τόσο πιστούς άλλων θρησκειών, όπως χριστιανούς, όσο και σιίτες μουσουλμάνους, όπως και σουνίτες που δεν ακολουθούν τη δική του, ακραιφνή ερμηνεία του κορανικού νόμου.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα αρχεία που αποσπάστηκαν προσέφεραν στην Ουάσινγκτον βαθύτερη γνώση για τον τρόπο που το Ισλαμικό Κράτος οργανώνεται, συγκεντρώνει κεφάλαια και καταρτίζει νόμους και κανόνες για τους οπαδούς της και τους ανθρώπους που ζουν στα εδάφη που κατέχει.
Ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως τα έγγραφα αυτά πρέπει να εξεταστούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρίνοντας πως αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ότι το ΙΚ ενδέχεται να επιδίδεται σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων για τη συγκέντρωση ρευστού.
Η έφοδος του Μαΐου στη Συρία, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί το κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των τζιχαντιστών, ο Αμπού Σαγιάφ, να συλληφθεί η σύζυγός του και να αποσπαστούν επτά τεραμπάιτ δεδομένων—σκληροί δίσκοι, φορητοί δίσκοι USB, CD, DVD και έγγραφα, όπως ανέφερε ο Μπρετ Μακγκέρκ, ειδικός επιτετραμμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον παγκόσμιο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ, σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς. Ο Αμπού Σαγιάφ, Τυνήσιος υπήκοος, ονομαζόταν στην πραγματικότητα Φάθι μπεν Αούν μπεν Τζίλντι Μουράντ αλ Τουνίζι.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην έφοδο με στόχο τον Αμπού Σαγιάφ και στα έγγραφα που είχαν κατασχεθεί. Αλλά μέχρι τώρα κανένα από τα έγγραφα αυτά δεν είχε δημοσιοποιηθεί, πέρα από υλικά που απεδείκνυαν το γεγονός πως το ΙΚ κάνει λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (MOMA) της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει ορισμένα από τα έγγραφα που αποσπάστηκαν στην επιδρομή με στόχο τον Αμπού Σαγιάφ σε κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κατανοήσουν καλύτερα το ΙΚ, καθώς η Ουάσινγκτον εντείνει τις προσπάθειές της για την κλιμάκωση της δράσης εναντίον της οργάνωσης.
Ένα πακέτο εγγράφων το οποίο περιήλθε σε γνώση του Ρόιτερς, υπό τον τίτλο —που προφανώς έβαλε η αμερικάνικη κυβέρνηση— «Μαθήματα που αντλήθηκαν από την επιδρομή εναντίον του Αμπού Σαγιάφ» δείχνει πώς οι τζιχαντιστές δικαιολογούν διάφορες πρακτικές που εφαρμόζουν.
Για παράδειγμα, ο Φετφάς Αρ. 64, με ημερομηνία 29η Ιανουαρίου 2015 καταγράφει λεπτομερώς τους κανόνες για τους βιασμούς, περιγράφοντας πότε και πώς τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να συνευρίσκονται με σεξουαλικές σκλάβες.
Ο φετφάς που εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων δικαιολογεί αυτή την πρακτική παραλληλίζοντάς την με τον κανιβαλισμό σε ακραίες περιστάσεις, που όπως αναφέρει επιτρεπόταν παλαιότερα από ισλαμιστές λόγιους. «Μια ομάδα ισλαμιστών λογίων είχε επιτρέψει, εάν είναι απαραίτητο, σε κάποιον να σκοτώσει τον αποστάτη και να φάει τη σάρκα του, που είναι μέρος του οφέλους από το σώμα του», αναφέρει το κείμενο.
Σύμφωνα με τον Μπρετ Μακγκέρκ, η Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται απευθείας στον ηγέτη της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Η κρίση αυτή για τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων επικαλείται ισλαμικά κείμενα, πρακτικές και νόμους που αναφέρεται ότι τεκμηριώνουν πως «η ιδέα της μεταμόσχευσης υγιών οργάνων στο σώμα ενός μουσουλμάνου για να σωθεί η ζωή του τελευταίου ή να αντικατασταθεί ένα όργανο που έχει υποστεί βλάβη» είναι κάτι «που επιτρέπεται».
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Μακγκέρκ, παραδέχονται ότι δεν έχουν μπορέσει να επαληθεύσουν εάν το εφάρμοσε τον φετφά αυτό, προχωρώντας σε συστηματική συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων.
Πάντως το έγγραφο δίνει «θρησκευτική δικαιολογία για την αφαίρεση οργάνων από αυτούς που [οι τζιχαντιστές του ΙΚ] αποκαλούν άπιστους», επισήμανε ο Μακγκέρκ.
Ο Ουίλιαμ Μακάντς, ερευνητής στο Brookings Institution, συγγραφέας του βιβλίου Η αποκάλυψη του ΙΚ, εκτίμησε ότι «οι γνωμοδοτήσεις της οργάνωσης όσον αφορά τη δουλεία και τα ανθρώπινα όργανα δεν συνάδουν με τις σύγχρονες ερμηνείες» του ισλαμικού νόμου.
Τον Φεβρουάριο ο Αλχακίμ είχε καλέσει το ΣΑ του ΟΗΕ να διεξαγάγει έρευνα για τους θανάτους 12 γιατρών στη Μοσούλη, πόλη που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, οι δολοφονίες τους διαπράχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να αφαιρέσουν ανθρώπινα όργανα.
Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ Νικολάι Μλαντένοφ είχε δηλώσει τότε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό. Ο ΟΗΕ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο έκτοτε για την έρευνα που είχε υποσχεθεί να διεξαγάγει. Ο Αλχακίμ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επανέλθει στο θέμα αυτό.αθρεμπόριο οργάνων.


news247.gr
Σχόλια