Γερμανικός Τύπος: Η Ευρώπη ετοιμάζει επανάσταση ενάντια στις πολιτικές της Α. Μέρκελ !!

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/12/grexit3-656x410.jpgΟι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες είναι σφόδρα δυσαρεστημένες με την προκλητική πολιτική της κυριαρχίας από την Γερμανία, η οποία υποβάλλεται σε σκληρή κριτική κατά της δράσης της Α. Μέρκελ, γράφουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοικτά πλέον αντιτίθενται στην πολιτική της πίεσης και του εξαναγκασμού που επιδιώκει η Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης η πίεση από την τεράστια εισροή των προσφύγων στην Ευρώπη, χωρίς την δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων και η συμμόρφωση με τις επίσημες διαδικασίες, αποτελούν κόλαφο για τις χώρες αυτές, γράφει το γερμανικό ειδησεογραφικό portal web.de.

«Η Γερμανία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών μέσω του εξαναγκασμού της πίεσης και των απειλών», γράφει η διαδικτυακή πύλη, με βάση την άποψη πολλών εμπειρογνωμόνων και πολιτικών.

Οι ενέργειες της Α. Μέρκελ δείχνουν ότι δεν λαμβάνεται η γνώμη των γειτονικών χωρών και αγνοείται παντελώς το γεγονός ότι η οικονομία πολλών χωρών δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, δήλωσε ότι μια ενωμένη Ευρώπη δεν πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας μόνο χώρας, της Γερμανίας, αλλά και των 28 χωρών της ΕΕ. Ιταλοί πολιτικοί επέκριναν δριμύτατα την στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου στις απαραίτητες διαδικασίες για την υποδοχή των προσφύγων.

Από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Γερμανία φιλοξένησε μετανάστες χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα, επειδή η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε:« Πρώτα αλληλεγγύη, στν συνέχεια η γραφειοκρατία. Οι κανόνες που ισχύουν στην Ιταλία, θα πρέπει να ισχύουν και για την Γερμανία», είπε ο Renzi σε συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times.

Παρόμοια άποψη συμμερίζεται και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Bohuslav Sobotka, ο οποίος πιστεύει ότι η Μέρκελ, στην πραγματικότητα, προκάλεσε ένα κύμα της παράνομης μετανάστευσης καλώντας τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη.

Η Γερμανία έχει στείλει ένα σήμα, το οποίο είχε ευρεία απήχηση σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής . Αυτή η έκκληση πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», δήλωσε ο Sobotka στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στην Ευρώπη, από την αρχή του έτους είχαμε την είσοδο 990 000 671 μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης .

Ταυτόχρονα, 3695 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην θάλασσα, προσπαθώντας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Από τις 16 Οκτωβρίου κατά μέσο όρο την ημέρα έχαναν τη ζωή τους επτά άτομα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών υποδοχής μεταναστών μαζί με την Ιταλία. Συνολικά στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους είχαμε την είσοδο πάνω από 800 χιλιάδων ατόμων , εκ των οποίων περίπου 57.000 μόνο τον Δεκέμβριο.

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι, συμπονετικός ως προς την Γερμανία ήταν ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να δεχθεί ακόμη ένα εκατομμύριο μετανάστες το επόμενο έτος.

Ως εκ τούτου, η ΕΕ θα πρέπει να δρομολογήσει σημαντικά κονδύλια στην δημιουργία αξιοπρεπών καταλυμάτων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία της Πληροφορίας Guenther Oettinger.

Πρόκειται για το θέατρο του παραλόγου. Η Γερμανία δεν θα διαλύσει μόνο την ΕΕ , αλλά και την ίδια την ύπαρξη της με την εισαγωγή ενός εκατομμυρίου προσφύγων . Ο λόγος έχει να κάνει με την ασυμβατότητα προσαρμογής στην ευρωπαϊκή κοινωνία από όλους αυτούς τους πρόσφυγες’μετανάστες και η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

pentapostagma.gr
Σχόλια