Facebook. Βλέπουμε το τυρί, αλλά όχι τη φάκα... Τι δεν καταλαβαίνεις:;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqiTpEF8LXozBNCBy4TmeGDFVy1LCNNGlDtAD8M1yUJucWulxcZJMduNEYYIMYAQj5NsF68R5Yp-qg2LR6ObnE2AxcSeagxzL1riOGT30Ziy5POZPNQyvkVQWw92gWKmpdcAZ1X4VZMVn8/s1600/facebook.jpgΠερίεργα πράγματα συμβαίνουν με το facebook. Τα είχαμε ξαναγράψει βέβαια. Αλλά όταν τα βλέπεις συνέχεια μπροστά σου δεν μπορείς να τα παραβλέπεις διαρκώς.

του Στρατή Μαζίδη

Το FB ήταν μια πολύ καλή εφαρμογή στο ξεκίνημά του πριν από κάποια χρόνια. Έδωσε πράγματι τη δυνατότητα να ξαναβρεθούν παλιοί φίλοι και γνωστοί. Είδαν λοιπόν πολλοί μόνο το τυρί αλλά όχι τη φάκα. Το κακό είναι ότι πέρα από την αφορμή, το FB αποτελεί πλέον και τον τόπο της συνάντησης. Για πολλούς ακόμη και το σπίτι τους. Για άλλους πάλι είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο.

Καταπιάνομαι εκ νέου με το θέμα με αφορμή κάποια πράγματα που παρατήρησα σε φίλους.

Πιάνει ο άλλος το αρνί, του περνάει τη σούβλα και παράλληλα μέσα στα αίματα και τα σιδερικά θα πάρει μια πόζα στο i-phone ώστε να ανεβάσει παραχρήμα τις συγκλονιστικές στιγμές.

Γεννάει η άλλη στο μαιευτήριο κι αντί να αγκαλιάσει το παιδί της, ποζάρουν στο χαζοχαρούμενο πατέρα που κι αυτός σε χρόνο μηδέν έχει ανεβάσει στο ίντερνετ τη φωτογραφία.

Άλλος πάει στη θάλασσα και αντί να κάνει μια βουτιά, ποζάρει κι ανεβάζει.

Ο τάδε μόλις έδωσε ριπόρτο αναφοράς ότι εισήλθε στην καφετέρια παρακολούθησης με την τάδε για να πιουν καφέ, το οποίο βλέπετε ως "ο χρήστης ΧΧΧ μόλις έκανε check in στο cafe ΧΧΧ με την ΧΧΧ".

Δεν τους αδικώ κατά μια έννοια. Λίγοι γνωρίζουν το ίντερνετ από τα παλιά χρόνια και ελάχιστοι ξέρουν καλά τις σκοτεινές του πλευρές. Ιστορίες απείρου κάλλους οφείλουν την ύπαρξή τους ακριβώς λόγο του ίντερνετ και της αφέλειας ορισμένων και ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να σας αφηγηθώ γεγονότα που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια που έτυχε να μου μεταφέρουν και να διαβάσω. Τότε που ίντερνετ είχαν λίγοι και για να συνδεθείς άκουγες εκείνους τους περίεργους θορύβους του μόντεμ.

Δηλαδή σουβλίζεις το αρνί, ετοιμάζεσαι να βουτήξεις στη θάλασσα, ξύνεις το αυτί σου ή σκαλίζεις τη μύτη σου, γεννιέται το παιδί σου κι εσύ κοιτάς πως θα βγάλεις στα μανταλάκια την προσωπική σου ζωή. Κι όχι μόνο αλλά πληρώνεις κι όλας για αυτό. Μπήκε στο υποσυνείδητό σου δηλαδή πως πρέπει να εκθέτεις ότι κάνεις.

Μην βγάζετε την προσωπική σας ζωή στο ίντερνετ. Μην εκθέτετε τα παιδιά σας. Μη λέτε κάθε στιγμή και λεπτό που είστε. Μη ζείτε μέσα από μια ιστοσελίδα. Μη συνηθίζετε εκούσια στο φακέλωμα και την παρακολούθηση που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι.

Αυτό το μάντρωμα, αυτή η εξάρτηση κάποια στιγμή θα φανερώσει τον προορισμό της.


freepen.gr 
Σχόλια