Φάουλ...

Η εμφάνιση του Μητσοτάκη θεωρήθηκε άχρωμη, αμήχανη και της καταλογίστηκαν αρκετά φάουλ από τους πολιτικούς του αντι­πάλους, που...
του χρέωσαν ως άστοχη την έπει­τα από 15 έτη αναγνώριση της πρότασης Γιαννίτση, την οποία πολέμησε με σφοδρότητα το κόμμα του. Στελέχη όμως που τον στηρίζουν εκτιμούν ότι εγκαινίασε μια νέα περίοδο.

Η εμφάνισή του στη Βουλή, κατά τους επι­τελείς της Ν.Δ., είχε κέρδη διότι ξεκαθάρισε το νέο στυλ αντιπολίτευσης και την επικοινωνιακή του στρατηγική, η οποία, όπως λένε συνεργά­τες του, έχει τα εξής στοιχεία:

- Δεν θα χρησιμοποιεί προσωπικούς χαρα­κτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, εμμένοντας στην πολιτική αντι­παράθεση.

- Δεν θα επιχειρεί πολιτικό σόου με διαλό­γους με βουλευτές της συμπολίτευσης που του επιτίθενται.

- Θα αναλαμβάνει την ευθύνη της αυτοκρι­τικής για στρεβλώσεις, λάθη, παραλείψεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Έχει δε σκοπό να αποστασιοποιηθεί πλήρως από πλευρές και κυβερνητικές πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού.

- Θα επιχειρεί να απορροφά τις «επιθέσεις» της κυβέρνησης, στην προσπάθειά του να δι­ ευρύνει την εκλογική του επιρροή στους δυσαρεστημένους πολίτες.

- Θα επενδύσει στην πόλωση που επιζητεί ο Τσίπρας για να συμπιέσει μικρότερα κόμματα (κυρίως Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι) ως αντί­παλο κυβερνητικό δέος.

Βασικό στοιχείο της στρατηγικής του αποτελεί η προσπάθειά του να καταγραφεί στη συνείδηση του εκλογικού σώματος ως ο μονα­δικός αντίπαλος του Τσίπρα, τον οποίο μπορεί πραγματικά να νικήσει σε εκλογές. Προς αυτήν την κατεύθυνση, λένε από τη Συγγρού, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα ευρήματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι μετρήσεις κυβερνητικής ικανότητας του Κυρι­άκου Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Μάλιστα παραπέμπουν στην πρόσφατη δη­μοσκόπηση της Kapa Research, βάσει της οποίας το 42,1% εκτιμά ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα του μνημονίου, ενώ το 48,9% εκτιμά ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές...

topontiki.gr
Σχόλια