Οι δύο λαοί που θέλουν να ταπεινώσουν οι Γερμανοί στην Ευρώπη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8Qg8CRUWyIS7Px4vj_0D0kqQbmW7qpmOmc1mCIJiQLicIL0-mUSZs3DPnfwI_CM1P8b9Dlo20NbubTNtX2UHAQv6a0Gi9fyeV21JsI141RGYHj3Equ32DvQFOaIigdQAxSLyFw1reeCU/s400/eqi-serbia.jpgΤου Στρατή Μαζίδη

Οι γερμανοί δεν ξεχνούν. Δεν ξεχνούν ότι οι μόνες χώρες που αντιστάθηκαν στα σχέδιά τους κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία.

Στην Ελλάδα μετά το Αλβανικό Επος όπου ταπεινώθηκε μια θεωρητική υπερδύναμη, η Ιταλία, αναπτύχθηκε μεγάλη αντιστασιακή δράση. Ο λαός μας οργανώθηκε και αντιστάθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε καθυστέρηση την επίθεση του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ, γεγονός το οποίο κατά πολλούς έκρινε και τον πόλεμο.

Στη Γιουγκοσλαβία κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο οι παρτιζάνοι είχαν υπό τον έλεγχό τους μια περιοχή στο μέγεθος της Ελβετίας περίπου, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του στρατάρχη Τίτο ως αρχηγού της μεταπολεμικής κυβέρνησης στη Γιουγκοσλαβία.

Τη Γιουγκοσλαβία πέτυχαν και τη διέλυσαν μέσα από μια σειρά προβοκατόρικων ενεργειών και στημένων τοπικών εθνικιστικών μηνυμάτων. Κανείς δεν ήθελε μια μεγάλη σταθερή χώρα στην περιοχή και με ισχυρή βιομηχανία. Αλλά και αφού τη διέλυσαν με τον εμφύλιο, το 1999 ήρθαν να ισοπεδώσουν ότι είχε απομείνει (Σερβία - Μαυροβούνιο) με τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κι ενώ τα σερβικά σώματα ασφαλείας είχαν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Την Ελλάδα πάλι την κυρίευσαν με τα δάνεια, τα ρουσφέτια και τη διαφθορά. Απόκαμαν τον ελληνικό λαό και όταν ξύπνησε βρέθηκε αλυσοδεμένος. Ο έλληνας δε βομβαρδίζεται. Χάνει το σπίτι του, τη δουλειά του, τα όνειρά του δίχως να πέσει ούτε μια τουφεκιά. Ισοπεδώνεται με άλλο τρόπο. Κι αν δεν πέφτουν βόμβες, η ανοικοδόμηση αυτού του τόπου μπορεί να χρειαστεί ίσως περισσότερα χρόνια από ότι μια κυριολεκτική εμπόλεμη ζώνη.

Ελληνες και Σέρβοι είναι ομόδοξοι λαοί που έχουν στο αίμα τους την αντίσταση και την ελευθερία. Αυτό θέλουν κάποιοι να το εξαφανίσουν από προσώπου γης για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Θα τους το επιτρέψουμε;

Καλή Χρονιά!


freepen.gr 
Σχόλια