Ἡ Ἑλλὰς παγίδα καὶ κολαστήριο γιὰ τοὺς πρόσφυγες… Ἡ Εὐρώπη φυλακή!!!

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και o Oύγγρος ομόλογός του Βίκτορ Όρμπαν θα συζητήσουν διμερή θέματα, αλλά και θέματα της «ευρωπαϊκής ατζέντας» κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Όρμπαν στην Σόφια, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο.


Ο Όρμπαν σκόπευε να επισκεφθεί την Σόφια την Πέμπτη και την Παρασκευή, αν και αρχικά δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι θα ερχόταν μια ημέρα νωρίτερα.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στο κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου στο κέντρο της Σόφιας το πρωί της Παρασκευής. Έφθασε μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto, που βρέθηκε επίσης στην βουλγαρική πρωτεύουσα, για να συζητήσει θέματα εμπορίου και τις πολιτικές σχετικά με τους μετανάστες.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο Όρμπαν ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την ανάθεση περισσοτἐρων αρμοδιοτήτων στην Βουλγαρία και στο FYROM για την προστασία των συνόρων τους, αν η Ελλάδα αποτύγχανε να περιορίσει την εισροή μεταναστών, όπως είχε υποσχεθεί.

Επίσης, τον Ιανουάριο ο Μπορίσοφ κάλεσε την ΕΕ να σφραγίσει προσωρινά τα ανοικτά σύνορά της σε νέες αφίξεις μεταναστών.

Ο Όρμπαν, με την σειρά του, υπήρξε ένθερμος αντίπαλος του σχεδίου μετεγκαταστάσεως και των πολιτικών «καλωσορίσματος» της Ενώσεως, που εφαρμόσθηκε για τους μετανάστες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της αιχμής της μεταναστευτικής κρίσεως του περασμένου έτους.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών σήμερα έχει ως σκοπό την λήψη μέτρων για την παρεμπόδιση της ροής των μεταναστών από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία υπέγραψε την συμφωνία Σένγκεν στις 25 Απριλίου του 2005, επρόκειτο να ενταχθεί σταδιακά μετά το 2012, αλλά σήμερα βρίσκεται σε αναστολή εφαρμογής της.

Η Βουλγαρία και η Ουγγαρία δεν έχουν κοινά σύνορα.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο Όρμπαν πρότεινε να ενταχθεί η Βουλγαρία στην ζώνη Σένγκεν και να κατασκευασθεί συρμάτινος φράχτης κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας και FYROM με την Ελλάδα, με σκοπό να παρεμποδισθεί η ελεύθερη έξοδος μεταναστών από την Ελλάδα.

Παρόμοιοι φράχτες κατασκευάζονται ήδη κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας-Τουρκίας και FYROM-Eλλάδας για τον ίδιο λόγο.

Όταν κατασκευασθούν αυτοί οι φράχτες, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκεντρώσεως για μετανάστες.

Η συμμετοχή της χώρας μας στην ζώνη Σένγκεν θα είναι τότε μία μεγάλη φάρσα.

Τα εμπορεύματα και οι Έλληνες πολίτες θα παρενοχλούνται με επίμονους ελέγχους στα σύνορα και το εμπόριο της Ελλάδας με τις βαλκανικές χώρες, αλλά και την Ευρώπη, θα υποσθεί τεράστια ζημία.

Μία παρόμοια εξέλιξη θα χαροποιούσε όσους Ευρωπαίους ζητούσαν ως σήμερα το Grexit.

Ποιά ελευθερία θα απελάμβαναν τότε οι Έλληνες πολίτες;

Aπολύτως καμμία.

Το σχέδιο αυτό αρχικά ήταν γερμανικής εμπνεύσεως.

Η κα Μέρκελ «αθώα» προσκάλεσε όλους τους πρόσφυγες στην Γερμανία, εμφανιζόμενη ως προστάτης της πολιτικής ανοικτών συνόρων για την Ευρώπη.

Η ελπίδα της ήταν ότι κάποιοι μετανάστες θα παρέμεναν ως ανειδίκευτοι εργάτες στις χώρες, από τις οποίες θα αναγκάζονταν να περάσουν για να φθάσουν στην Γερμανία.

Στην συνέχεια με γερμανικές επενδύσεις θα αξιοποιούσε αυτούς τους εργάτες σε ειδικές ζώνες επενδύσεων και θα εξασφάλιζε και όλη την σχετική χρηματοδότηση για την φροντίδα των μεταναστών, με έξοδα των εταίρων της στην ΕΕ.

Αυτό που δεν υπελόγισε όμως σωστά ήταν ότι οι μετανάστες θα ήταν ανεπιθύμητοι από τους ντόπιους πληθυσμούς, ακόμα και στην χώρα της.

Αφού δημιούργησε η ίδια το πρόβλημα, άφησε τους Ευρωπαίους εταίρους της να αυτοσχεδιάσουν.

Και αυτοί επέλεξαν αρχικά την φθηνή λύση made in China: τα συρματοπλέγματα και τους αγκαθωτούς φράχτες στα σύνορά τους.

Στην συνέχεια όμως οι Ούγγροι κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να βγάλουν λεφτά από αυτή την δραστηριότητα και άρχισαν να κατασκευάζουν και οι ίδιοι το ατσαλένιο αιχμηρό συρματόπλεγμα, χρησιμοποιώντας ως εργάτες 12 φυλακισμένους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Marianosztra, αλλά και στην Βουδαπέστη.

Οι δουλειές μάλιστα πηγαίνουν τόσο καλά, που άρχισαν και οι εξαγωγές στο FYROM και στην Σλοβενία και σε όποια χώρα το ζητήσει στο μέλλον.

Η φυλακή του Marianosztra λειτουργεί εν μέρει σε κτίρια, που ανήκαν σε καθολικό μοναστήρι, που κατασκευάσθηκε το 1352.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες γυναικείες φυλακές σε λειτουργία από το 1828.

Φιλοξένησε πολιτικούς κρατουμένους της περιόδου της Ανοίξεως της Πράγας το 1956, αλλά φαίνεται ότι οι Ούγγροι πολιτικοί ξέχασαν πολύ γρήγορα την αξία της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Καταλάβατε τώρα τι είδους εμπορικές σχέσεις θα προωθήσει στην Βουλγαρία ο κος Όρμπαν  σημερα;

Απορώ μάλιστα, που δεν πρότεινε ήδη και σε εμάς την πώληση του ατσαλένιου ουγγρικού, συρματοπλέγματος τύπου Euro fence, για την ανάσχεση της ροής των προσφύγων στα νησιά.

 

Ο κος Όρμπαν σχεδιάζει την ταχεία επέκταση του συρματοπλέγματος και στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Ρουμανία…

Του ευχόμαστε καλές δουλειές και καλή διαμονή στο κολαστήριο, που ήδη δημιουργεί στην Ενωμένη Ευρώπη, για αποκλειστική χρήση της χώρας του.

Στο παρακάτω βίντεο θαυμάστε την εγκατάσταση του Ουγγρικού συρματοπλέγματος από τον στρατό της Σλοβενίας.





Αυτή την Ευρώπη οραματίστηκαν οι δημιουργοί της;

Θαυμάστε τα μελλοντικά εσωτερικά σύνορα της «Ηνωμένης» με συρματοπλέγματα Ευρώ – οπής…

Ἡ Ἑλλὰς παγίδα καὶ κολαστηριο γιὰ τοὺς πρόσφυγες... Ἡ Εὐρώπη φυλακή!!!

Σχόλια