Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Μικροχώρι Δράμας για την πρόταση μετατροπής του σχολείου σε HοtSpot

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgq0nNBeDdfhExvq1t-ZhObODK4PXghSCkQJZbewAmt_9WZ6d3CGmEab4XD6pToRwwyrcFFJ_soFCZWjfqrIAHBAxeqMYPCCH7r7ioR30shCOVtWPX90oBFb7VSJfpglDdfNBxfnTb5ryU/s400/988508_446314628853575_3641336559185476447_n.jpgΑνάστατοι είναι οι κάτοικοι του Μικροχωρίου Δράμας ύστερα από την πρόταση δημοτικού συμβούλου του Δήμου Δράμας να χρησιμοποιηθεί το Δημοτικό Σχολείο σε σταθμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ευρύτερα γνωστά ως Hot Spots.

Το Μικροχώρι αριθμεί μόλις 598 κατοίκους και πρόκειται για ένα ήσυχο χωριό μόλις 5 χλμ από την πόλη της Δράμας.

Το Δημοτικό Σχολείο έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να παίρνουν καθημερινά το λεωφορείο για τη Δράμα και το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για πολιτιστικές δράσεις από τοπικούς συλλόγους.

Η κυβέρνηση λογικά θα όφειλε να ανοίξει σχολεία.

Το Δημοτικό Σχολείο Μικροχωρίου
Είναι σαφές ότι η εκμετάλλευση δομών (που κάπου, κάπως, κάποτε τις έκλεισαν) σε ήσυχα χωριά με την εγκατάσταση προσφύγων (αν και επισήμως η προσφυγιά ισχύει για τις όμορες χώρες και παρανόμων μεταναστών) αλλοιώνει τους τοπικούς πληθυσμούς.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κάλεσε σε έκτακτη γενική συνέλευση όλο το χωριό εκδίδοντας την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση:
ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωρίου, καλεί σε
ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ του ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ Δράμας
Σήμερα, 29 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Μικροχωρίου
Με θέμα συζήτησης : << την εγκατάσταση Προσφύγων-Λαθρομεταναστών στην Δράμα και πιθανή τοποθέτηση τους στο Δημοτικό σχολείο του χωριού>>.
Η κατάσταση κρίνετε ΈΚΤΑΚΤΗ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ από τον πρόεδρο του χωρίου και καλεί τους Μικροχωρίτες να είναι ΑΠΑΝΤΕΣ παρόντες!

Με εκτίμηση
ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωρίου Δράμας
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 
Σχόλια