Σβίγκου: Λαϊκή απαίτηση..

Σβίγκου: Λαϊκή απαίτηση να τελειώσει το καθεστώς ανομίας


...να τελειώσει το καθεστώς ανομίας...

Για ''λαϊκή απαίτηση να διασφαλιστεί ότι το σύστημα ανομίας και ολιγαρχίας θα τελειώσει'' έκανε λόγο σήμερα στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Καλέσαμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους με τη διαπλοκή. Δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τις 13 άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τα θαλασσοδάνεια, τον...
Παπασταύρου, τη Siemens, τα τιμολόγια των εκβιαστών», σχολίασε για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές παρεμβάσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αναδείξει τη διάρρηξη των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, η οποία συντελέστηκε κυρίως από το 2012 και μετά.

«Αναλυτικά ο πρωθυπουργός περιέγραψε 13 τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις παρακώλυσης και παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης», είπε η κ. Σβίγκου και επισήμανε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του μίλησε και για άρση αυτών των νομοθετικών παρεμβάσεων, οι οποίες είχαν ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων. «Τροπολογίες που τις έφερναν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχεδόν ξημερώματα και που είτε αφορούσαν παύσεις διώξεων για συγκεκριμένα πρόσωπα, φωτογραφικές, είτε μιλούσαν για αμνηστίες συγκεκριμένων στελεχών, όπως ήταν τα στελέχη τραπεζών που έδωσαν αφειδώς τα θαλασσοδάνεια στα δύο κόμματα. Πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens, τα τιμολόγια της ΝΔ με τους εκβιαστές», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η κ. Σβίγκου είπε ότι «δεν δόθηκε ούτε από τον κ. Μητσοτάκη χθες, ούτε από τον κ. Κουμουτσάκο προηγουμένως, καμία σαφής απάντηση και καμία εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο η ΝΔ είχε δημιουργήσει πλέγμα ασφαλείας απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και απέναντι σε συγκεκριμένα ΜΜΕ κατ΄ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων».

Σχόλια