Αίσχος ...Εισπρακτική μανία! Και χαράτσι 25 € στους ερασιτέχνες ψαράδες


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUN1jpxlA-bXL_5gnd_FUHTdvKpDvKmzZe0h_aV7JQm4NJ_UKkuouZk9OeygHiyXGOvwNsJTMjhw9fL4nyjFdzVCXFg0yl4cMhXdXLbdtUdHE_IaEIMiCqfiVSLpLpXha5KNOdK-nQvG0/s400/maxresdefault_0.jpgΗ διάταξη για την «μπίρα» ήταν η πρώτη που δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή, λόγω διαφωνίας των ΑΝ.ΕΛ. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου έβαλε «stop» και σε δεύτερη διάταξη, αυτή τη φορά για το χαράτσι στην ερασιτεχνική αλιεία.

Ειδικότερα, στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς προβλεπόταν ότι οι ερασιτέχνες αλιείς που διαθέτουν μικρές βάρκες ή φουσκωτά οφείλουν να πληρώνουν έξτρα ετήσιο παράβολο 50 ευρώ, που θα αυξάνεται ανάλογα με την ιπποδύναμη της μηχανής, ενώ όσοι δεν το πράττουν θα πληρώνουν πρόστιμα. Οι αντιδράσεις όλων των πτερύγων της Βουλής ήταν σφοδρές κι έτσι ο κ. Αποστόλου αναγκάστηκε να αποσύρει τους όρους για την ιπποδύναμη και το μήκος των σκαφών, ενώ μείωσε και το ύψος του παραβόλου κατά το ήμισυ - από τα 50 στα 25 ευρώ.

Αυτό, όμως δεν ήταν αρκετό για τον εισηγητή των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος στη σχετική ψηφοφορία στην επιτροπή της Βουλής επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Νωρίτερα, πάντως, ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι η παρέμβαση Αποστόλου κινήθηκε προς τη θετική κατεύθυνση. «Μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς αυτή την επέμβαση που κάνετε, γιατί με αυτά τα ποσά που έπρεπε να δώσει ο καθένας για να εξασφαλίσει την άδεια κ.λπ. μάλλον θα είχαμε το φαινόμενο να μην πληρώνουν άδειες και να το ρισκάρουν, επειδή δεν μπορούσαν να αστυνομεύονται από τα λιμεναρχεία. Εν πάση περιπτώσει, στέκομαι θετικά εδώ, και εδώ κλείνω την τοποθέτησή μου» είπε, ωστόσο, όταν κλήθηκε να ψηφίσει, επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Ομως, η συζήτηση δεν έφτασε ποτέ εκεί, αφού με το δικό του «όχι» δεν επαρκούσαν οι ψήφοι, εφόσον μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ναι»! Ετσι, προς το παρόν «σώθηκαν» από ένα παράλογο χαράτσι οι ερασιτέχνες αλιείς, που θα έπρεπε να πληρώσουν ακόμα και για το... χόμπι τους.


ΠΗΓΗ
Σχόλια