Πόσο ΝΔ είναι ο Κυριάκος;..

Τα αθλητικά ραδιόφωνα έχουν μία ζώνη που παραδίδεται στους ακροατές τους. Παίρνει ο άλλος τηλέφωνο και μέσα σε τρία λεπτά έχει αλλάξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ξεκινώντας με την απόλυση του Λουίς Ενρίκε από την Μπαρτσελόνα.

Τα συνέδρια των κομμάτων είναι, στο μεγαλύτερο μέρος τους, σαν...
τις εκπομπές του αθλητικού ραδιοφώνου. Θα βγει ο σύνεδρος και θα πει τον πόνο και θα ερμηνεύσει το όνειρο του. Απλώς δεν είναι ο Γιώργος Γεωργίου που δίνει τον λόγο, αλλά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κυριακή πρωί και πρέπει να είμαι ο μόνος που ακούει τι ακριβώς λέγεται από το βήμα του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι σύνεδροι παίρνουν τον λόγο και έχουν το δικό τους αναμνηστικό τρίλεπτο. Εγγράφονται στον κατάλογο των ομιλητών όπως οι δρομείς που τερματίζουν σε κάτι κυριακάτικους αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής. Στην πραγματικότητα δεν τους ακούει κανείς. Οι άνθρωποι συνομιλούν με τον διπλανό τους, βγαίνουν φωτογραφίες, στήνονται στην ουρά για καφέ, κάνουν δημόσιες σχέσεις, νέες γνωριμίες, ανταλλάσσουν κάρτες και αριθμούς τηλεφώνου, δίνουν υποσχέσεις «για ένα ποτό» που σβήνουν δύο βήματα πιο πέρα...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη, πατήστε εδώ
Σχόλια