ΟΗΕ: «Εξαιρετικά ανησυχητική» η νέα δοκιμή πυραύλου από τη Β. Κορέα

ΟΗΕ: «Εξαιρετικά ανησυχητική» η νέα δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα«Εξαιρετικά ανησυχητική» χαρακτήρισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τη δοκιμή βαλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας μέσω υποθαλάσσιας βάσης, απαιτώντας από την Πιονγκγιάνγκ να...
αναστείλει τις προγραμματισμένες για το μέλλον «προβοκατόρικες ενέργειές της».


Η Βόρεια Κορέα όχι μόνο δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις και τις διεθνείς κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πανηγύριζε, υποστηρίζοντας πως η δοκιμή του Σαββάτου ήταν απόλυτα πετυχημένη και πως αυτό αποδεικνύει πως διαθέτει ένα ακόμη ισχυρό όπλο για πυρηνική επίθεση.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει από το ξεκίνημα του 2016 τέσσερις δοκιμές πυρηνικών όπλων, γεγονός που έχει προκαλέσει την εντονότατη ανησυχία των δυτικών δυνάμεων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει συγκληθεί κατ' επανάληψη, ενώ κυρώσεις αποφάσισε να επιβάλει και η Κίνα, η οποία αποτελεί παραδοσιακό φίλο της Βόρειας Κορέας.

Μόλις τον Μάρτιο, ανακοινώθηκαν νέες κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, προκειμένου να προκληθεί οικονομική στενότητα στη χώρα και να μην έχει τη δυνατότητα υλοποίησης του πυρηνικού της προγράμματος. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη επιπλέον μέτρων.
protothema.gr
Σχόλια