ΕΛΣΤΑΤ: Χωρίς επιφυλάξεις από Eurostat τα στοιχεία για έλλειμμα και χρέος...

Για δωδέκατη συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010 δημοσιεύτηκαν από τη Eurostat χωρίς επιφυλάξεις οι δημοσιονομικές στατιστικές της Ελλάδος. Σύμφωνα με την...
ΕΛΣΤΑΤ που εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση, "το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σταθερή και εδραιωμένη πλέον αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζει η ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και των διεθνών στατιστικών προτύπων γενικότερα, και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή σταθερά αξιόπιστων στατιστικών".

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat δημοσίευσε στις 21/04/2016 τα στοιχεία της πρώτης κοινοποίησης για το έτος 2015 του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, μαζί με τις επανεκτιμήσεις των αντίστοιχων στοιχείων για τα έτη 2012, 2013 και 2014, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δελτίο Τύπου 76/2016-21 Απριλίου 2016 της Eurostat είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Eurostat.
capital.gr
Σχόλια