Η Μέρκελ φοβάται...


...την έξοδο κι άλλων χωρών από την ΕΕ...
«Το σημαντικότερο είναι να μην δοθεί «κίνητρο» σε άλλες χώρες για αποχώρηση. Πρέπει να...
συνδιαβουλευτούν και οι "27"» λέει η γερμανική κυβέρνηση, την ώρα που η Μέρκελ συγκεκριμένα φέρεται να εκφράζει την εκτίμηση πως «οι αγορές ανησυχούν για το εάν η ΕΕ μπορεί να κυβερνηθεί».
Ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το Reuters, πως «δεν μπορούν να υπάρξουν άτυπες διαπραγματεύσεις πριν στείλει η Βρετανία ειδοποίηση για το άρθρο 50». «Δεν θέλουμε να υπάρχει μετέωρη κατάσταση» τόνισε. 

«Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τη δύναμη ενότητας στην Ευρώπη, και όχι να ενθαρρυνθούν άλλες χώρες να αποχωρήσουν» συνέχισε λέγοντας ο εκπρόσωπος, σύφμωνα με το βρετανικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληρωφορίες του Reuters,  κάνει αναφορά για κλειστή συνομιλία  της Μέρκελ με στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU). 

Σε αυτή τη συνομιλία λοιπόν, η καγκελάριος φέρεται να είπε ότι οι διεθνείς αγορές «είναι εξαιρετικά ανήσυχες για το ότι πλέον η ΕΕ δεν μπορεί να κυβερνηθεί». «Πρέπει να δράσουμε ώστε να αποτρέψουμε αποχώρηση άλλων χωρών» φέρεται να είπε στη συνάντηση η Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα στελέχη, η Μέρκελ φέρεται να εκτίμησε επίσης πως δεν είναι συγκυρία για να επιδιωχθεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και, αντ' αυτού, η ΕΕ θα έπρεπε να δράσει για ανησυχίες του κοινού όπως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας.
Σχόλια